Milletin tersine siyaset yapılıyor

Diyarbakır bağımsız milletvekili adayı Zekeriya Yapıcıoğlu "Milletin derdini dinlemeden, onun inancına aykırı hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir"

Haberler 31.05.2018 - 09:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr bamsz milletvekili aday Zekeriya Yapcolu, 24 Haziran seçimlerine ilikin, Milletin derdini dinlemeden, onun inancna aykr hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir. dedi.

Yapcolu, ksa süre önce Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Bakanlndan istifa ederek, Diyarbakrdan bamsz milletvekili aday olduunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Bakan Vekili Mehmet Yavuzun önceki gün 24 Haziran seçimlerinde parti olarak Cumhurbakanl Hükümet Sistemini devam ettirme yönünde irade beyannda bulunan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan destekleme karar aldklarn açkladn anmsatarak, genel bakanlktan istifa etmeden önce partinin yetkili kurullarnda bu konuyu uzunca tarttklarn aktard.

Partinin kurumsal duruudur. Böyle bir karar aldk, bu kararn açklanmas bir zaman iiydi. HÜDA-PAR olarak tavrmz bu. Cumhurbakan adaylarndan Sayn Erdoan destekleyeceiz. diyen Yapcolu, unlar kaydetti:

16 Nisanda yaplan referandumda da anayasa deiikliine evet demitik. Muhalefet cephesinin önemli bir ksm Mecliste çounluu salamalar durumunda parlamenter sisteme döneceklerini beyan ettiler. Bizim anayasa deiikliine evet dememizin sebeplerinden biri Cumhurbakanl Hükümet Sistemine geçiti. Bu sisteme geçiin tamamlanmas adna seçimlerde Sayn Cumhurbakan Erdoann seçilmesi gerekiyor.

- Milletin gittii yönün aksine siyaset yapmann dönemi geçmitir

Yapcolu, seçimin bir yar olduunu, yara katlan siyasi partilerin birbirlerinin düman olmadn, sadece siyasi rakibi olduunu vurgulayarak, Her siyasi parti kendi düüncesinin memleketin hayrna olduunu düünerek siyaset yapyor. nsanlarn birbirinden farkl düünmesi doaldr. dedi.

Milletin örfüne, inancna, diline, tarihine, kültürüne aykr siyaset yapanlarn seçimde umduunu bulamayacana iaret eden Yapcolu, Milletin gittii yönün aksine siyaset yapmann dönemi geçmitir. Milletin derdini dinlemeden, onun inancna aykr hareketlerde bulunarak siyaset yapanlar gerileyerek, kaybedecektir. ifadelerini kulland.

- Seçmen ayn partiye oy verecek diye bir kaide yoktur

Milletin oyuna talip olduunu belirten Yapcolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Seçimlerde baka partilere oy vermi olanlar dahil seçmenin oyu, hiçbir partinin çantasnda deildir. Seçmen kabine girdikten sonra öyle inanyorum ki hafzasna ve vicdanna göre hareket ederek, milletimiz için en doru karar verecektir. Dolaysyla u veya bu partinin tabanndan oy alma tabirinin çok doru olduunu düünmüyorum. Oy seçmenin oyudur. Daha önce baka bir partiye oy veren seçmen ayn partiye oy verecek diye bir kaide yoktur. Biz milletimizin oyuna talibiz. Eer oylarn bize verirlerse en laykyla onlar temsil etmeye gayret sarf edeceiz.

Yapcolu, 24 Hazirandaki seçimin ardndan sonuç ne olursa olsun partisine geri döneceini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git