Milletvekilleri kayıt yaptırıyor

HDP Eş Genel başkanları Buldan ve Temelli milletvekili kaydını yaptırdı

Haberler 06.07.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Pervin Buldan:

Umarz bu dönem demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarndan asla vazgeçmeden uzun soluklu bir mücadele yürütebilmenin koullarn yaratabiliriz

TBMM HDP E Genel Bakan ve stanbul Milletvekili Pervin Buldan, Umarz bu dönem demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarndan asla vazgeçmeden uzun soluklu bir mücadele yürütebilmenin koullarn yaratabiliriz. dedi.

24 Haziranda gerçekletirilen Milletvekili Genel Seçiminin ardndan mazbatalarn alan milletvekilleri TBMM eref Holünde kayt ilemlerini yaptrmaya devam ediyor.

HDP E Genel bakanlar Buldan ve Sezai Temelli, baz HDP milletvekilleriyle Meclise gelerek kayt yaptrd.

Kayt ilemlerinin ardndan gazetecilerin sorularn yantlayan Buldan, seçim sonuçlarnn Türkiyeye hayrl olmas temennisinde bulundu.

Türkiyenin uzun süredir büyük skntlar, kavgalar yaadn öne süren Buldan, unlar söyledi:

Umarz bu dönem demokrasiden, özgürlüklerden, insan haklarndan asla vazgeçmeden uzun soluklu bir mücadele yürütebilmenin koullarn yaratabiliriz. 26. Dönem Türkiye tarihine bir utanç tablosu olarak geçti. 10 milletvekilinin cezaevinde olduu bir dönemde, 26. Dönemi tamamladk. 27. Döneme girerken yine parlamento eksik bir sayyla yasama çalmalarna balayacak. Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve stanbul Milletvekili Enis Berberolunun tutuklu olduu bir dönemin bandayz. Temennimiz ve arzumuz, her iki milletvekili arkadalarmzn bir an önce özgürlüüne kavumas ve yasama faaliyetlerine balayabilmeleridir. Yine ayn zamanda tutuklu eski milletvekillerinin de tahliyesinin gerçeklemesi gerektiini belirtmek istiyorum.

HDP E Genel Bakan Temelli ise Türkiyenin demokrasi sorununu hep birlikte çözmek için Mecliste olduklarn ifade ederek, Umarm ki 27. Dönem, 26. Dönemin bütün sorunlarn ortadan kaldran bir dönem olur. diye konutu.

Eski meslektalarmn sesi olacam

Öte yanan HDP stanbul Milletvekili Ahmet k da kaydn yaptrd.

Gazetecilerin sorularn yantlayan k, medya çalanlarnn özlük haklaryla ilgili sorunlarnn ne olduunu gayet iyi bildiini belirterek, Eski meslektalarmn sesi olacamdan hiç kimsenin kukusu olmasn. dedi.

Bir gazetecinin, dam ile ilgili son açklamalar nasl buluyorsunuz sorusuna k, damla ilgili tartma yapmak manasz bir eydir. dam, devlet eliyle tasarlanm bir cinayettir ve herkesin kar çkmas gerekir. Eer suç önlenmek isteniyorsa onun yolu bu tür cezalar popülizm üzerinden tartmak deil, caydrc önlemleri almak ve eitim meselesidir. yantn verdi.

Milletvekili rozeti takmamasna ilikin soru üzerine k, Benim bir tane rozetim olacak, onu taktm zaman görürsünüz. Benim için önemli olan o olacak. ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git