Milli Güvenlik Kurulu ne zaman toplanıyor?

Milli Güvenlik Kurulu, iki aylık aranın ardından bugün Beştepe'de toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi sınır ötesindeki terörle mücadele operasyonları olacak.

Haberler 04.04.2024 - 08:54 Son Güncelleme : 04.04.2024 - 08:54

Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Erdoğanın başkanlığında bu yıl ikinci kez yine yoğun gündemle toplanacak.

Beştepede gerçekleştirilecek kritik toplantının ilk başlığı terörle mücadele olacak.

Türkiyenin hedefi Irak sınırlarındaki güvenlik çemberini bu yaz itibarıyla tamamlamak.

Bu çerçevede toplantıda Irakın kuzeyindeki terör unsurlarının yok edilmesi için devam eden operasyonların genişletilmesi üzerinde durulacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın bu ay içinde Bağdata yapacağı ziyaretin hazırlıkları konuşulacak.

MGK toplantısında, terör örgütü PKK yandaşlarının Avrupada yaşayan Türklere ve Türkiyenin diplomatik temsilciliklerine yönelik saldırıları da görüşülecek.

ABD İLE İLİŞKİLER

Washington yönetimiyle ilişkiler, kurulun gündemindeki bir diğer konu olacak.

Amerika Birleşik Devletleri ile F-16 tedariki için yürütülen süreçteki son durum ve Cumhurbaşkanının mayıstaki Washington ziyareti Kurul tarafından ele alınacak.

KIRMIZI KİTAP çALIŞMALARI

İsrailin Gazzede sürdürdüğü katliamlar da görüşülecek.

Saldırıların durdurulması, insani yardımların kesintisiz ulaştırılması ve İsrailin gerilimi bölgeye yayma çabalarının önüne geçilmesi için yürütülen temaslarla ilgili değerlendirme yapılacak.

Ve Kamuoyunda Kırmızı Kitap olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaseti Belgesinin güncellenmesi için başlatılan çalışmalar. Yıl bitmeden MGKnın onayına sunulması planlanan çalışmada gelinen aşamayla ilgili toplantıda sunum gerçekleştirilecek.

Ana Sayfaya Git