Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı'nın ardından yayımlanan bildiride, "Türkiye'nin, insani bir mesele olarak ele aldığı Suriyeli sığınmacıların evlerine bir an önce dönmelerini sağlayacak güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilişkin samimi gayretlerini daha ileri adımlarla güçlendireceği belirtilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

Haberler 01.10.2019 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda Cumhurbakanl Külliyesindeki MGK Toplantsnn ardndan yaymlanan bildiride, Türkiyenin güvenliini yakndan ilgilendiren önemli iç ve d gelimelerin ele alnd belirtildi.

Bildiride, milli birlik ve beraberlik ile Türkiyenin bekasn tehdit eden PKK/PYD-YPG, FETÖ ve DEA bata olmak üzere tüm terör örgütlerine kar yurt içinde ve dnda azim ve kararllkla sürdürülen mücadele hakknda kurula bilgi sunulduu ve konunun müzakere edildiine vurgu yapld.

SURYENN TOPRAK BÜTÜNLÜÜ

Bildiride, Türkiyenin Suriyenin toprak bütünlüüne ve siyasi birliine saygl, yeni anayasa temelinde siyasi çözümden yana olduunun uluslararas toplumla her frsatta paylald belirtilerek, unlar kaydedildi:

Türkiyenin, insani bir mesele olarak ele ald Suriyeli snmaclarn evlerine bir an önce dönmelerini salayacak güvenli bölge projesinin hayata geçirilmesine ilikin samimi gayretlerini daha ileri admlarla güçlendirecei belirtilmitir. Milli güvenliin salanmas için gereken iradeyi ortaya koymakta tereddüt edilmeyecektir. Irakn kuzeyinde PKK/KCK terör örgütüne kar her iki ülkenin güvenliini salamak üzere yürütülen Pençe operasyonlarnn, teröristler bölgeden tamamen temizlenene kadar devam edecei teyit edilmitir. Dou Akdenizde, Türkiyenin Birlemi Milletler nezdinde kayda geçirdii kta sahanl ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyeti ile yapt anlamalar çerçevesinde yürüttüü faaliyetlerin kararllkla devam edeceinin alt çizilmitir.

Bildiride ayrca Türkiyede, bölgede ve dünyada meydana gelen gelimelerin, milli güvenlie yönelik tesirlerinin tüm yönleriyle deerlendirilmesi suretiyle hazrlanan Milli Güvenlik Siyaseti Belgesinin de görüülerek, uygun bulunduuna dikkati çekildi.

Ana Sayfaya Git