Milli İHA bu kez "selfie" çekti

Yurt içinde ve dışında 70 bin uçuş saatiyle güvenlik güçlerine hizmet veren Bayraktar TB2, TEKNOFEST İstanbul'da ilk kez bir sivil etkinlikte uçuş gerçekleştirdi

Haberler 24.09.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yaklak 35 dakika havada kalan Bayraktar TB2den alnan görüntüler dev ekrandan katlmclara izletildi, adeta alandakilerin selfieleri çekildi

Bayraktar TB2 insansz hava arac (HA), TEKNOFEST stanbul Havaclk, Uzay ve Teknoloji Festivalindeki gösterisiyle ilk kez bir sivil etkinlikte uçu gerçekletirdi.

Türkiye Teknoloji Takm (T3) Vakf ve stanbul Büyükehir Belediyesi tarafndan stanbul Yeni Havalimannda gerçekletirilen Anadolu Ajansnn (AA) global iletiim orta olduu TEKNOFEST stanbul bir dizi ilke sahne oldu. Etkinlik kapsamnda Bayraktar TB2 de ilk kez bir sivil etkinlikte uçu gerçekletirdi.

Bayraktar TB2, yakn zamanda envantere katlan mobil yer kontrol istasyonundan kontrol edilerek sorunsuz ekilde havaland ve 35 dakikalk bir uçu gerçekletirdi.

SELFE çEKT

çok daha yüksek irtifalarda görev yapmasna ramen etkinlie özel olarak 2 bin 100 feet yükseklikte uçu yapan Bayraktar TB2, yüksek çözünürlüklü görüntüleme yeteneiyle festival alann görüntüledi. HAdan alnan görüntüler anlk olarak alandaki dev ekrana yanstld ve adeta alandakilerin selfieleri çekildi.

Yurt içinde ve dnda 70 bin uçu saatine ulat anons edilen Bayraktar TB2nin gösteri uçuu srasnda çileri Bakan Süleyman Soylu, yer kontrol istasyonunda pilotlardan ve T3 Vakf Mütevelli Heyeti Bakan Selçuk Bayraktardan bilgi ald.

Ana Sayfaya Git