Milli Savunma Bakanı Akar'dan S-400 açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, S-400 tedarikiyle ilgili, "İkinci bataryanın temini için yarından itibaren intikaller, taşıma faaliyetleri başlayacak." dedi.

Haberler 27.08.2019 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Erzincandaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Bu kapsamda 3. Ordu Komutanln da ziyaret eden Bakan Akar ve TSKnin komuta kademesi, faaliyetlere ilikin brifing ald, birlik komutanlarna talimatlar verdi.

Son dönemdeki gelimelere ilikin deerlendirmelerde bulunan Bakan Akar, terörle mücadelenin artan bir kararllk ve tempoda devam ettiini belirtti. Terörle mücadele kapsamnda Irakn ve Suriyenin kuzeyinde gösterilen youn çabalara dikkati çeken Akar, Bununla birlikte Ege, Dou Akdeniz ve Kbrsta da hem Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hem de Kbrsl kardelerimizin hak ve hukukunu korumakta kararlyz. diye konutu.

Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceini vurgulayan Akar, Ülkemizin ve asil milletimizin hakkn ve hukukunu, egemenliimiz ve bamszlmz ilgilendiren konular üzerindeki faaliyetlerimiz kararllkla devam ediyor. Bunun akas yok. Gün bugün, an bu an. ifadesini kulland.

Bakan Akar, Türkiyenin güneyinde terör koridoruna asla müsaade etmeyeceklerinin altn çizerek, sözlerini öyle sürdürdü:

Sayn Cumhurbakanmzn direktifleri açk ve net. Dolaysyla çalmalarmz Ölürsem ehit, kalrsam gazi anlayyla bugüne kadar sürdürdük, bundan sonra da artan bir iddet ve tempoda da sürdürmeye devam edeceiz. Kimsenin bundan üphesi olmasn. Fratn dousunda ABD askerleri ile temas içindeyiz. Akçakalede harekat merkezi kuruldu. Burada bir Türk, bir ABDli general ile Türk ve Amerikan personeli beraber çalarak Fratn dousunu teröristlerden temizlemek, orada bir güvenli bölge, bar koridoru oluturmak için çalmalarmz youn ekilde devam ediyor. lk olarak bir HA uçuu oldu. Önceki gün müterek helikopter uçuu gerçekleti. Bu Amerikan helikopteriydi. Önümüzdeki günlerde Türk helikopteri ile benzer bir uçuun gerçeklemesi için çalmalar devam ediyor. Daha sonra da Türk ve Amerikan askeri unsurlar tarafndan müterek devriyeler balayacak. Bu devriyeler için de çalmalar sürüyor bu da yakn bir zamanda gerçekleecek.

ABDliler tarafndan teröristlere ait tahkimatn bir ksmnn tahrip edildiine ve bir ksm teröristin bölgeden çekildiine dair teyide muhtaç bilgi aldk. Bunlarn teyidi ve devam için de çalmalarmz devam ediyor. Gecikmeye tahammülümüz yok. Bunu muhataplarmza tekrar tekrar söylüyoruz. Planladmz, mutabk kaldmz konular neyse bunlarn belli bir tempo içerisinde sürdürülmesi ve gerçeklemesi gerekiyor. Burada herhangi bir sknt olmamas gerekiyor. ABDlilerle mutabk kaldmz konularda herhangi bir ekilde ilerleme olmaz, planladmz konular gerçekletirmek mümkün olmazsa Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, TSKnn B plan da C plan da var. Bizim tercihimiz ABDlilerle mutabk kalnan konularn gerçekletirilmesi yönündedir.

S-400 tedariki

Türkiyeye yönelik füze ve hava tehdidine iaret eden Akar, bunu engellemek, milleti korumak için yaplan youn çalmalar hatrlatt. Bu çalmalar kapsamnda Türkiyenin belirledii kriterlere uygun cevap veren Rusya ile uzun menzilli bölge hava ve füze savunma sistemi temini için anlamaya varldn anmsatan Akar, 12 Temmuzda S-400 tedarik çalmalar balad. Bu çerçevede yaplan çalmalar devam ediyor. Birinci batarya geldi. kinci bataryann temini için de yarndan yani 27 Austostan itibaren intikaller, tama faaliyetleri balayacak. Amacmz ülkemizin ve milletimizin dardan gelecek hava ve füze tehdidine kar korunmas ve kollanmasdr. diye konutu.

Vazife sanca devaml ileri gider

Terörle mücadele kapsamnda personelin gösterdii fedakarlk ve kahramanlklara da dikkati çeken Bakan Akar, unlar kaydetti:

Emeklilik TSK mensuplarnn da doal bir hakkdr. Ne zaman bu? Ocak-ubat, temmuz-austos aylarnda. Bu manada arkadalarmz hizmetlerinin tamamlanmasn müteakip veya hizmetlerimizin ak srasnda kendi istekleri, iradeleri dorultusunda emekli olabilirler. Doal bir durum bu. u ana kadar da bize intikal eden iki arkadamzn dilekçesi var. Onlarn da emekliliklerini onayladk. Kendilerine yeni hayatlarnda baarlar diliyor, yaptklar deerli hizmetlerden dolay teekkür ediyoruz. Bu hizmetlerin bir adm daha ileri gitmesi için görevi teslim alan arkadalarn da çalacana eminim. TSK bir bütündür. TSKda görev asla durmaz, vazife sanca devaml ileri gider.

3. Orduda devir-teslim

Bakan Akar ve TSKnin komuta kademesinin ziyareti srasnda 3. Ordu Komutanlnda devir-teslim de gerçekletirildi.

Yüksek Askeri ura kararlar kapsamnda emekliye ayrlan Orgeneral smail Serdar Sava, görevi Korgeneral eref Öngaya devretti. Orgeneral Savaa bundan sonraki hayatnda salk ve esenlik dileyen Bakan Akar ve Komuta Kademesi, 3. Ordunun yeni komutan Öngaya da görevinde baar dileklerini iletti.

Ana Sayfaya Git