Milli Savunma Bakanlığı heyecanlandırdı! Pençe kartal operasyonu ile teröristlerin 81 ini imha edildi

Geçtiğimiz akşam düzenlediği açıklanan pençe kartal operasyonu ile alakalı MSB açıklamalarda bulunmuştu. Son dakika Milli Savunma Bakanlığı tarafından pençe kartal operayonunun başladığı belrtilmişti. Düzenlenen pençe kartal operasyonu inlerinde öldüreceğiz açıklaması Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılmıştı. Son dakika gelişmelerinde MSB tarafında Pençe KArtal operasyonunun gidişatı hakkında bilgiler de verildi. Dev operasyon algısı ile başlatılan ve terörşstlerninlerinde yok edildiği pençe kartal operasyonu verileri açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklama da 81 hedef noktanın imha edldiği bilgisi verildi.

Haberler 15.06.2020 - 13:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçtiimiz akam düzenledii açklanan pençe kartal operasyonu ile alakal MSB açklamalarda bulunmutu. Son dakika Milli Savunma Bakanl tarafndan pençe kartal operayonunun balad belrtilmiti. Düzenlenen pençe kartal operasyonu inlerinde öldüreceiz açklamas Milli Savunma Bakanl tarafndan yaplmt. Son dakika gelimelerinde MSB tarafnda Pençe KArtal operasyonunun gidiat hakknda bilgiler de verildi.

Dev operasyon algs ile balatlan ve terörstlerninlerinde yok edildii pençe kartal operasyonu verileri açkland. Milli Savunma Bakanl tarafndan yaplan açklama da 81 hedef noktann imha edldii bilgisi verildi.

Operasyonla ilgili yaplan son dakika açklamasnda, Pençe-Kartal Operasyonu ile ülkemizi, milletimizi ve hudut güvenliimizi tehdit eden teröristlere ait barnak, snak ve maaralardan oluan 81 hedef imha edilmitir. Uçaklarmz emniyetle üslerine dönmülerdir. Bu harektta azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanlarak terör örgütünün anlan bölgelerdeki varlna ar bir darbe indirilmitir. Harektn planlama ve icrasnda sivil halkn can ve mal güvenlii ile çevrenin korunmas konusunda azami hassasiyet gösterilmitir. Türk Silahl Kuvvetleri geçmite olduu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenlii için terörle mücadeleye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararllkla devam edecektir denildi. Pençe-Kartal Operasyonuna, yurt genelindeki muharip üslerden kalkan sava uçaklarnn yan sra, HAlar, HK ile tanker uçaklar da katld. Öte yandan Milli Savunma Bakan Akar, Pençe-Kartal Operasyonuna katlan pilotlarla telsizden görüerek harekatn baaryla tamamlanmasndan dolay tebrik etti. Akar, Terör yuvalar yerle bir edildi. Ülkemize, milletimize, üs bölgelerimize saldr planlayan terör yuvalar, teröristlerin balarna ykld dedi.

Ana Sayfaya Git