Milli silahlı drone

Milli imkanlarla geliştirilen 8 Songar silahlı drone, ilk kez Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek. Tam yüklü olarak havada asgari 20 dakika kalacak araç, 5,56 kalibreli tüfek ve 200 mermiyle görev yapacak. "Drone"ların tamamı bu ay teslim edilecek.

Haberler 18.12.2019 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik güçlerinin kullanmna sunulan milli ürünlere silahl drone Songar ile bir yenisi ekleniyor. Asis Elektronik ve Biliim Sistemleri Anin savunma sanayisindeki ticari markas ASSGUARG tarafndan gelitirilen ilk milli otomatik at stabilizasyonlu silahl drone sistemi ilk sipariini ald.

Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakanl ile Asis Elektronik ve Biliim Sistemleri A arasnda imzalanan sözlemeyle Silahl Mini/Mikro nsansz Hava Arac (HA) Projesi ile 8 Songar silahl drone sisteminin güvenlik güçlerinin kullanmna sunulmas kararlatrld.

Songar, Türk Silahl Kuvvetlerinin terörle mücadele harekat alannda görev yapan unsurlarnn emniyetinin salanmas, hedef bölgesinin at altnda tutularak görevdeki etkinliinin artrlmas ve mevcut keif, gözetleme vastalarna destek unsuru olarak kullanlmas görevlerini yerine getirecek.

Tam yüklü iken havada en az 20 dakika kalacak Songar, en az 3 bin metre irtifada uçacak. Görev yarçap en az 3 kilometre olan Songar, 5,56 kalibreli tüfek ve 200 mermiyle görevini yerine getirecek. Sistemde ayrca silahn hedefle mesafesini tespit edecek ekilde lazer mesafe ölçer yer alacak.

Harekat alannda kullanc makamlarca deerlendirmelere tabi tutulan Songar, geri beslemelere bal iyiletirmelerle nihai ürün halini ald. Sözleme kapsamnda, 8 Songarn yan sra 8 sürü ve namlu kameras, 4 yer kontrol istasyonu, yedek malzeme, eitim ve ilgili yer sistemleri temin edilecek. Dronelar ve aksesuarlarnn bu ay Türk Silahl Kuvvetlerine teslimi planlanyor.

TEKL VE çOKLU GÖREV YAPABLYOR

Songar, askeri ve güvenlik amaçl her türlü operasyonda, gündüz ve gece etkin olarak kullanlmak üzere gelitirildi ve otomatik makineli tüfekle donatld. Özel esnek mermi yolu ve otomatik ateleme mekanizmasna sahip Songar, yüksek nitelik ve ilevleri açsndan ilk milli otomatik at stabilizasyonlu silahl drone olma özellii tayor. Songar, özel bir müdahale gerekmeden süratle deitirilebilen mermi kutusuyla göreve devam edebiliyor.

Songar, karakol ve kalekollarda taciz atna kar, kara araçlarnn ve konvoylarn intikalinde pusu veya tehdit altnda havadan yüksek sayda mermi atmyla beka artrc, gerektiinde taarruzi olarak da etkin ekilde kullanlyor. Tekli veya çoklu olarak görev yapabilen Songar, tehdit, hedef bölge ya da noktann havadan kefini salayp tehdidi etkisiz hale getiriyor. Operasyon sonras hasar tespitini gerçekletiren Songar, gerçek zamanl görüntü aktarabiliyor.

Ana Sayfaya Git