Minibüsü yakılan şoförden teröre tepki

"Zararı gören en çok bölge insanı oluyor. Araçta çocuklar ve kadınlar vardı. Hepsi çok korktu"

Haberler 26.08.2019 - 11:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 21 Austosta terör örgütü PKK yandalarnca minibüsü atee verilen S.B, Minibüsten herkesi indirdikten sonra aracn içine üç molotofkokteyli attlar. Ekmek teknemi kaybettim. Neden aracmz yaktlar bilmiyorum. Herkesi huzursuz ediyorlar. dedi.

Merkez Kayapnar ilçesi Huzurevleri Mahallesinde 4 gün önce PKK yandalarnca minibüsü yaklan S.B, AA muhabirine yapt açklamada, yolcularyla seyir halindeyken bir anda aracn önünün kesildiini, yüzleri maskeli grupta silah ve molotofkokteyllerinin bulunduunu söyledi.

Yolcularla çok korktuklarn ve tedirgin olduklarn belirten S.B, PKK yandalarnn kadn ve çocuklarn da bulunduu yolcular araçtan indirerek arac atee verdiklerini anlatt.

Minibüsten herkesi indirdikten sonra aracn içine üç molotofkokteyli attlar. Ekmek teknemi kaybettim. Neden aracmz yaktlar bilmiyorum. Herkesi huzursuz ediyorlar. Zarar gören en çok bölge insan oluyor. Araçta çocuklar ve kadnlar vard. Hepsi çok korktu. diyen S.B, ekmek teknesini kaybettiini, evine ekmek götüremediini ifade etti.

Terör örgütünün en büyük zarar Kürtlere verdiine dikkati çeken S.B, öyle konutu:

Kayyum zamannda hiç böyle olaylar olmuyordu. Biz rahattk. Rahat rahat çalabiliyorduk. Bir anda böyle olaylar oldu. Herkes rahatsz olmaya balad. Bunlarn yapt yanltr. Yolcular, aracn içinde yanabilirdi. O zaman ne yapardk, bilemiyorum. Diyarbakrlym, Kürtüm. Örgüt lehine slogan atyorlard. Sürekli havaya silah skyorlard.

Böyle yaparak bölge insanna zarar veriyorlar. Aracmn yeni bakmn yapmtm. Daha borcunu ödememitim. Aracm yand. siz kaldm. Psikolojim bozuldu.

Ana Sayfaya Git