Mirasımıza suikast!

Bir içki firmasının kültür mirasımızı kullanarak içki reklamı yapmasına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Sayın Zekeriya Yapıcıoğlu, benzer suiistimalleri önlemek için yasal tedbirlerin alınması çağrısında bulundu.

Haberler 29.12.2020 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Genel Bakan Vekili Zekeriya Yapcolu, yapt açklamada; tarihi dini meknlara yaplan hakaretler ile üretim ve yatrm tehdit eden faiz art gibi gündemin öne çkan konularn deerlendirdi.

TARH DN MEKNLARA HAKARET SON BULMALIDIR

Tarihi dini meknlara yaplan hakaretleri deerlendiren Yapcolu, emdinlinin Nehri köyündeki tarihi Seyyid Taha En-Nehri El-Hakkri Dergahnn resminin bir içki firmas tarafndan bira kutularna ilenmesi tarihi yaplar itibarszlatrma giriimlerinin farkl bir versiyonudur. Bu son olay yakn zamanlarda Mardin Kasmiye Medresesi ile shakpaa Saraynn, kyafetlerden ziyade kadnlarn bedenlerini tehir eden defileler için podyum olarak kullanlmas ile birlikte deerlendirildiinde, kültürel deerlerimizin sistematik bir saldr altnda olduu görülecektir. darecilerin bu tarihi yaplarn korunmas noktasnda gösterdikleri zafiyet ve vurdumduymazlk, hatta kimi zaman bu projeleri desteklemeleri esef vericidir. Bu meknlarn aslna uygun bir ekilde restore edilmesi, ilmi-siyasi ve kültürel mirasmzn canl tutulmas adna tarihi bir sorumluluktur. dedi.

BENZER SUSTMALLER ÖNLEMEK çN YASAL TEDBRLER ALINMALIDIR

Yasal tedbirlerin alnmas çarsnda bulunan Yapcolu, Bölgedeki medrese, tekke ve derghlarn faaliyetleri, sadece tasavvuf alanyla snrl kalmam, ilmi, içtimai ve siyas alanlarda da kendisini göstermitir. Tarihi Nehr Dergh da yllarca ilim irfan faaliyetlerinin merkezi olmutur. Osmanl-Rus savalarnda da memleketin savunmasnda önemli bir ilev gören dini bir meknn dinin haram kld bir üründe reklam amaçl kullanlmas inanç deerlerimize hakarettir. Bölge halknn inanc, manevi deerleri ile kadim tarihine yaplan bu çirkin saldr sona erdirilmeli, benzer suiistimalleri önlemek için yasal tedbirler alnmaldr. ifadelerini kulland.

FAZ ARTII, ÜRETM VE YATIRIMI TEHDT ETMEKTEDR

Faiz artna ilikin de konuan Yapcolu, Merkez Bankasnn geçtiimiz ay faizleri 475 baz puan artrmasnn ardndan yln son toplantsnda 200 baz puan daha art yapmas, ekonominin faiz, kur ve enflasyon sarmalna mahkm kaldnn resmidir. Kur artn yüksek oranlarda faiz artrm ile kontrol etmeye çalmak, sermaye sahiplerinin ekonomi yönetimi üzerindeki etkisini göstermektedir. Üretim ve istihdam artrmaya yönelik bir ekonomi politikas yerine faizleri artrmay tercih etmenin iyi bir sonuç vermesi mümkün deildir. Tam aksine, faizleri artrmak ekonominin darya ve faiz lobisine daha fazla mahkm kalmasna neden olacaktr. Faiz artrmn tek çare olarak görmek, zihinsel olarak kapitalist sömürü düzenine teslim olunduunu göstermektedir. dedi.

Yapcolu son olarak, Dünyada faizlerin sfra indirildii bir dönemde Merkez Bankasnn faizi bu kadar yukarya tamas ön görülen hedeflere ulamay imknsz hale getirecektir. Faiz, üretimi ve yatrm tehdit etmekte; maliyet art, enflasyon ve isizlik olarak piyasaya geri dönmektedir. Finans çevrelerinin ekonomi yönetimi üzerinde oluturduu baskya teslim olmak, ekonomiyi bir girdaba çekmitir. Bu politika, ekonomik krizi her geçen gün daha da derinletirecektedir. Önceki hatalara düülmeden ve hiç zaman kaybetmeden istihdam ve üretim alt yaps güçlendirilmelidir. imdiye kadar piyasaya verilen mesajlarn az da olsa oluturduu güven, hayal krklna dönümemelidir. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git