Misafirlerden teşekkür geldi

Kovid-19 salgını nedeniyle Irak'tan getirilip kentteki yurtta 14 gün gözetim altında tutulan Türk vatandaşları, anı defterine, 5 yıldızlı otel konforunda ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti yazdı

Haberler 02.05.2020 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle Iraktan getirilerek Diyarbakrdaki yurtta 14 gün karantinaya alnan Türk vatandalar, 5 yldzl otel konforunda arlanmaktan duyduklar memnuniyeti an defterinde paylat.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann talimat, Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn koordinasyonunda, Dileri, çileri, Salk, Ulatrma ve Altyap Bakanlklarnn yürüttüü çalmayla Türk vatandalarnn yurt dndan tahliyesi sürüyor.

Irakn farkl yerleim bölgelerindeki Türk vatandalar, tahsis edilen otobüslerle rnakn Silopi ilçesi yaknlarndaki Habur Snr Kapsndan Türkiyeye getirilerek, Diyarbakrda Gençlik ve Spor Bakanlna bal Halid Bin Velid Erkek Örenci Yurduna yerletiriliyor.

Salk kontrollerinin ardndan yurda yerletirilen vatandalar için kalacaklar tek kiilik odalarda ihtiyaç duyacaklar tüm eyalar ve kiisel bakm malzemeleri hazr bulunduruluyor.

u ana kadar 275 kiinin misafir edildii yurtta, görevli personel, UMKE, 112 Acil Servis ve AFAD ekipleri de vatandalarn karantina sürecini konforlu geçirmesi için hizmet sunuyor.

FTARDA TESCLL BURMA KADAYIF KRAMI

Ramazan dolaysyla iftar ve sahur için hazrlanan yemekler odalara braklrken, vatandalara kentin yöresel lezzeti, tescilli burma kadayf da ikram ediliyor.

Vatandalarn market ihtiyaçlar, görevliler tarafndan temin edilerek odalarna ulatrlyor.

Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ekiplerince psikososyal destek sunulan Türk vatandalarna, zaman zaman yurdun bahçesinde davul zurna çalnarak moral veriliyor.

YAADIKLARI MEMNUNYET, DUYGU DOLU NOTLARA YANSIDI

Karantina süresi tamamlananlar son salk kontrollerinin ardndan evlerine uurlanrken, odalarndaki Yurdumda Hayat Var an defterine duygu dolu notlar brakyor.

Orduda yaayan Cevat Köstek, an defterine yazd notta, Irakn Necef kentinden geldiini belirtti.

Tek kiilik odalara yerletirildiklerinde çok ardklarna iaret eden Köstek, Sanki karantina deil de ev konforunda yataklarmz hazrlanm, havlu seti, ampuan, du jeli, kolonya, mendil, iç çamar ve aklnza gelecek her ey fazlasyla hazrlanm. çalanlar çok iyi ve güler yüzlü. Günlerimizi güzelletiren çalanlara teekkür ediyorum. ifadelerini kullad.

Köstek, paylat notta unlar kaydetti:

lk kez misafir olduum yurtta karantina günlerimi ve bu misafirperverlii hiç unutmayacam. yi ki varsnz. Allah sizi ve bizi bu virüsten korusun. Devletimizin sizin gibi güzel insanlarla yükselii her zaman daimdir. Gerçekten yaptnz hizmetin karl yok. Gelirken biraz tedirgindik. Geldikten sonra ise iyi ki gelmiiz dedik. Bu kadar güzel arlanacamz bilmiyorduk. Devletimize, ateimizi ölçmeye gelen salkçlarmza, yurt yetkililerine ve canla bala mücadele eden personele teekkür ediyorum. Allaha emanet olun ve hoçakaln.

Bir dier misafir ise gerekli salk kontrollerinin ardndan ulatklar yurtta kendisi için hazrlanan odaya yerletiini belirtti.

Odada kiisel bakm ürünlerinden seccadeye kadar her eyin bulunduuna iaret eden vatanda, notunda u ifadelere yer verdi:

Her gün kahvalt, öle ve akam yemekleri düzenli veriliyor. Sabah ve akam salk kontrolünden geçiyorduk. Snrsz internet vard. çocuklarmla sürekli görüntülü konuuyordum. Ölüm haberlerini duyuyorduk ancak en büyük tesellimiz yan odadaki arkadalarmzla camdan sohbet edip, çocuklarmzla sohbetin keyfini paylamak oluyordu. Yurt müdürüne ne kadar teekkür etsek azdr. Misafirlere ilgisi hiç eksik olmad.

EVMZDE GÖREMEYECEMZ BRçOK MKANI BURADA GÖRDÜK

Yurt yetkilileri tarafndan karantina sürecine ilikin hazrlanan videoda da Türk vatandalar duygularn paylat.

Bata Cumhurbakan Erdoan olmak üzere kendilerine bu konforu yaatan herkese teekkür eden misafirler, emei geçenlerden helallik istedi.

Be yldzl otel konforunda arlandklarn belirten Türk vatandalar, Evimizde göremeyeceimiz birçok imkan burada gördük. ifadesiyle, yaadklar memnuniyeti dile getirdi.

Ana Sayfaya Git