MİT getirmişti

Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) Ukrayna'da düzenlediği operasyonda yakalanarak İstanbul'a PKK/KCK mensubu İsa Özer, tutuklandı.

Haberler 12.09.2020 - 10:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MTin, Ukraynada olduunu belirledii ve düzenledii yurt d operasyonuyla gözaltna ald sa Özerin stanbul Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ube Müdürlüündeki ilemleri tamamland.

Salk kontrolünden geçirilen Özer, Bakrköy Adalet Sarayna sevk edildi.

Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile Doubayazt Cumhuriyet Basavclna balanan Özer, hakkndaki soruturma kapsamnda ifade verdi. fadesinin ardndan Özer, tutuklanmas talebiyle hakimlie sevk edildi.

Zanl Özer, Doubayazt Sulh Ceza Hakimliince Silahl terör örgütüne üye olmak suçundan tutukland.

PKK/KCKya 1996da katlan sa Özer, Romanyada PKK yanls bir dernein üyesi olarak Türk vatandalarndan zorla para ald ve haraç toplad gerekçesiyle bir süre tutuklu kalm, sonrasnda snr d edilmiti.

ÖZERN DAVALARI

Özer 2012de PKK/KCK Ar yaplanmasna yönelik operasyonda tutuklanm, tahliye olduktan sonra 2014te sözde PKK/KCK Doubayazt Kent Meclisinde yürütme kurulu üyesi olarak görev alm, hakknda arama karar çkarlmas üzerine de yasa d yollarla Türkiyeden kaçmt.

Bir süredir Odessada olduu ve terör faaliyetlerini Ukraynadan sürdürdüü belirlenen Özer, MTin özel yöntemleriyle Türkiyeye getirilerek adalete teslim edilmiti.

Doubayazt Sulh Ceza Hakimliinin silahl terör örgütüne üye olma suçundan hakknda krmz bülten çkarma çalmalar yürüttüü Özerin, suçu ve suçluyu övmek, terör örgütü propagandas yapmak ve resmi belgede sahtecilik suçlarndan da hakknda açlm çok sayda dava bulunuyor.

Ana Sayfaya Git