MİT şehidini ifşa eden görüntülerin kaynağı ortaya çıktı

Şehit MİT mensubu ve cenazesine katılan meslektaşlarının kimliklerinin ifşa edilmesiyle ilgili soruşturmada, görüntülerin kaynağına ulaşıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada, MİT şehidi ve mensuplarının görüntülendiği fotoğrafların, Akhisar Belediyesi Basın Biriminde görevli E.E. tarafından çekildiği ortaya çıktı. İfadesi alınan E.E., MİT şehidinin cenazesinde fotoğrafları kendisinin çektiğini, Oda TV muhabiri şüpheli Hülya Kılınç’ın kendisinden bu fotoğrafları istediğini, sadece inceleyeceğini düşündüğü için gönderdiğini öne sürdü.

Haberler 24.04.2020 - 10:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Libyada görev yaparken ehit olan MT mensubu ve cenazesine katlan meslektalar ile ailesinin ifa edilmesiyle ilgili soruturmada önemli bir tespit yapld. ehidin cenaze töreninde fotoraflar çeken ve Oda TV muhabiri üpheli Hülya Klnça ulatran kiinin Akhisar Belediyesi Basn Biriminde görevli E.E. olduu belirlendi. üpheli E.E. ifadesinde MT ehidinin cenaze töreninin fotoraflarn üpheli Hülya Klnçn kendisinden istediini, sadece inceleyeceini düündüü için gönderdiini ileri sürdü.

EHDN ALES KONU HASSAS FOTORAF çEKP, YAYINLAMAYIN DED

üpheli Hülya Klnçn telefon kaytlarndan ulalan üpheli E.Enin., haberin Oda TVde yaynlanmasndan bir gün önce 3 kez, haber yaynlandktan sonra ise 2 kez iletiime geçtii belirlendi. E.E. ifadesinde unlar anlatt:

19 ubat tarihinde belediyeye ehit cenazesi olduuna ilikin bilgi gelmesi üzerine, cenazenin bulunduu yere gittik. Buraya giderken biz ehidin Türk Silahl Kuvvetleri (TSK) mensubu olduunu düünüyorduk. Aklmza da baka herhangi bir ey gelmedi. Cenazede Akhisar Kaymakam, bir milletvekili ve yine protokolden baz kiiler ve vatandalar mevcuttu. Ben belediye bakan bata olmak üzere protokolün fotoraflarn çektim. Yine cenazeye ilikin birkaç görüntü daha çektim ancak ehidin ailesi bana konunun hassas olduunu, fotoraf çekip yaynlamazsanz seviniriz, lütfen anlay gösterin diye söyleyince fotoraf çekmeyi braktm. Bu söylemden sonra da hiçbir fotoraf çekmedim ve yaynlamadm. Bu cenaze esnasnda ve sonrasnda da benim ehidin MT mensubu olduuna ilikin herhangi bir bilgim olmad. Ayn cenaze töreninde bulunan belediye bakan ve milletvekilinin de bilgileri olmadn düünüyorum. Cenaze töreninde de herhangi bir bilgi konuulmad.

SADECE CENAZE TAINIRKEN çEKTM FOTORAFI KULLANMI

Törenden 10 gün sonra Oda TV muhabiri üpheli Hülya Klnçn kendisini aradn söyleyen E.E., öyle devam etti:

Hülya Klnç Manisada gazetecilik yaptmdan dolay 3 yldr tanyorum. Cenaze töreninin üzerinden yaklak 10 gün geçtikten sonra beni arayp çay içmek istediini söyledi. Ben kendisine çaltm ve youn olduumu söyleyerek görüemeyeceimizi belirttim. Ayn gün akam bir kez daha arad. Bu görüme srasnda katldm ehit cenazesiyle ilgili elimde fotoraf olup olmadn sordu. Haber yapmay düündüünü, incelemek üzere fotoraf istediini söyledi. Ancak haber yapp yapmayacan söylemedi. Bu görümede bana ehidin MT mensubu olduuna ilikin bir ey söylemedi. Ben ehidin TSK mensubu olduunu düünüyordum. Bunun üzerine Hülya Klnça whatsapp üzerinden 2 fotoraf gönderdim. Gönderdiim fotoraflardan birinde ehidin cenazesinin vatandalar tarafndan tanrken bir fotoraf, dierinde ise ehidin naa ve protokol vard. Ancak Hülya Klnç yalnzca vatandalar tabutu tarken çektiim fotoraflar kullanm. Milletvekili ve protokolün olduu fotoraf ise kullanmam. Haber içeriinde kullanlan dier fotoraflar nereden temin ettiini ilikin bilgim yok.

FOTORAFI SOSYAL MEDYADAN ALDIM DEMT

E.E, fotoraflar Hülya Klnça verdiini söylerken Hülya Klnç ise ifadesinde Libyada medyana gelen olayda ehit haberi olarak haber yaptm. Haber içeriinde yaynlanan görüntü içeriklerini sosyal medyadan buldum. Bu görüntüleri cenaze töreninde ben çekmedim. Haber ehit haberidir ancak, ehidin MT mensubu olduunu sonradan fark ettim demiti.

NCELEMEK STEDN SÖYLED çN GÖNDERDM

ehidin MT mensubu olduunu haber Oda TVde yaynlandktan sonra örendiini ileri süren E.E., ehidin MT mensubu olduunu bilseydim fotoraflar kesinlikle göndermezdim. ehidi TSK mensubu olarak bildiim ve sadece incelemek için istedii için 2 fotoraf Hülya Klnça gönderdim.

MT MENSUPLARI DEFRE EDLD, DEVLETN GZL BLGLER HEDEF ALINDI

stanbul Cumhuriyet Basavclnn, FETÖnün MT TIRlar kumpasnda olduu gibi organize ekilde gerçekletirilen eylem tespiti yaplan soruturma, TCKnun 329ncu ve MT Kanunu 27nci maddesi 2inci fkrasnda düzenlenen suçlamalarla yürütülüyor.

MT ehidinin cenaze törenine katlan MT mensuplar da basn yoluyla gösterilerek, Türkiyenin d ve iç güvenlii için büyük önem tayan, devletin gizli bilgilerinin ifa edildii belirlenen soruturmada, olayn bir plan dahilinde gerçekletirildiinin tespit edildii örenildi. TCK 329ncu maddesinde Devletin güvenlii veya iç veya d siyasal yararlar bakmndan nitelii itibaryla gizli kalmas gereken bilgileri açklayan kimseye 5 yldan 10 yla kadar hapis cezas verilir, MT Kanunu 27nci maddesinde ise MT mensuplar ve ailelerinin kimliklerini herhangi bir yolla ifa edenler ile MT mensuplarnn kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya deitiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara 3 yldan 7 yla kadar hapis cezas verilir düzenlemesi yer alyor.

Ana Sayfaya Git