Mithat Sancar: Evlat hasreti barışla biter

Diyarbakır’da HDP’li belediyelere kayyım atanmasına karşı başlatılan Demokrasi Nöbeti, 19'uncu gününe girdi.

Haberler 07.09.2019 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanl tarafndan Diyarbakr Büyükehir Belediyesi (DBB) Ebakan Adnan Selçuk Mzraklnn görevden alnarak yerine kayym atanmasna dönük balatlan Demokrasi Nöbeti, 19uncu gününde devam ediyor. Lise Caddesi üzerinde süren nöbete, HDP milletvekilleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) yöneticileri, Bar Anneleri Meclisi, Dou ve Güneydou Dernekleri Federasyonu, stanbul Din Alimleri Dernei üyeleri, Özgürlük çin Hukukçular Dernei (ÖHD) üyesi avukatlar da eyleme destek verdi. Demokrasi Nöbetine katlanlar daha sonra söz alarak belediyelere kayym atamasna yönelik konumalar yaptlar.

BARII BRLKTE NA EDELM

HDP Diyarbakr l Ebakan Zeyat Ceylan, burada yapt konumada parti il binas önünde eylem yapan ailelere deindi. Ceylan, kayym atamasna kar protesto eylemlerinin iktidar tarafndan kriminalize edilmek istendiini belirterek, ailelerini parti binamza gönderiyorlar. Aileler unu iyi bilsin HDP hiçbir zaman bartan kaçmad, bar için elini tan altna koymaktan kaçmad. Bizim onlara çarmzdr, iktidara ve bütün siyasi partilere çarmzdr, gelin birlikte bar ina edelim, cezaevlerini boaltalm, kayymlar gönderelim dedi.

ACNKL: DARBEYE KARI DAYANIMA çERSNDEYZ

Açklamada konuan ÖHD E Bakan Aye Acinikli, ülkede demokrasi ve hukukun kalmadnn vurgulayarak, kayym uygulamasna dayanma içinde olacaklarn söyledi. Acinikli, Yaanan bu darbeye kar dayanma içerisindeyiz. Ülkede hukuktan bahsetmek mümkün deil. taat etmeyenlere kar düman hukuk sistemi uygulanyor. Sandk sonucu dikkate alnmayacaksa demokrasiden bahsetmek mümkün deil. stiyorlar ki hukuksuzluklara kimse ses çkarmasn, kulluk etsin. Bunlar yapanlar asla unutmasn, bunu yapanlar yarglanacaklar eklinde konutu.

çÜRÜTME OLANI DEVREDE

HDP Grup Bakan vekili Mithat Sancar, iktidarn 7 Haziran yenilgisinin ardndan yürüttüü çökertme Plannn devamnn çürütme olduunu ifade ederek, halk iradesinin teslim almak için kayym uygulamalarna bavurduunu söyledi. 7 Haziran sonrasnda yaananlar aktaran Sancar, Kayymlar göndereceiz dedik, gönderdik. Yine durmuyorlar, baskya, zulme bavurmaya devam ediyorlar. Bu halkn iradesinin teslim olmayacan kabul ettiler. Kayym uygulamasyla toplumu çürütmek, halklar arasndaki birlie olan inanc çürütmek planna bavuruyorlar. Biz bu plan da boa çkaracaz dedi.

KTDARI DETRECEZ

Sancar, demokrasi birliinin önemine dikkat çekerek demokratik siyasetten vazgeçmeyeceklerinin altn çizdi. Sancar, Türkiye halklaryla kurduumuz demokrasi ittifakn koruyacaz. Bunun için elimizden geleni yapacaz. nancnza, deerimize sahip çkalm. Bu toplumun gelecei meselesidir. 31 Martta sözümüz vard, bu iktidar gerileteceiz, demitik. Bunu yaptk. imdi de iktidar deitireceiz, diyoruz. Halklarn, demokrasi güçlerinin iradesiyle birlikte deitireceiz ifadelerini kulland.

EVLAT HASRET BARILA BTER

Diyarbakr il binasnn önünde eylem yapan ailelere de seslenen Sancar, unlar söyledi: Evlat acsnn tek nedeni vardr, o da sava politikalardr. Buna son vermenin tek yolu vardr, o da bartr. Demokratik siyasete olan inancmzdan asla vazgeçmeyeceiz, mücadele etmeye devam edeceiz. Bar için her türlü yolu denemeye devam edeceiz. Söz veriyoruz, HDP olarak halklarmzn desteiyle bu ülkeyi birlikte yöneteceiz.

Ana Sayfaya Git