MİT’in sınır ötesindeki yerel istihbarat unsurları iki kat arttı

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) sınır ötesindeki yerel istihbarat unsurlarının son yıllarda iki kat arttığı öğrenildi. DHA’nın istihbarat uzmanlarından aldığı bilgilere göre; MİT’in özellikle son birkaç yılda, terör örgütleri PKK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ’ye yönelik yurtdışı başarılılı operasyonlarının sayısındaki artışın en önemli nedenleri arasında yerel istihbarat ağının güçlenmesi gösteriliyor.

Haberler 04.08.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Terör örgütlerinin üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirildii nokta operasyonlar ve terör kamplarndan kurtarlan yabanc ülke vatandalaryla ilgili çalmalarda da MTin bölgesel kaynaklarnn etkinlemesinin yansra hzl ve güçlü koordinasyonun da etkili olduu belirtiliyor. Türkiyenin yurtiçi ve yurtdndaki terörle mücadelesinde etkili görev üstenen MTin, snr ötesi operasyonlarnda yerel istihbarat unsurlarn iki katna çkard örenildi. MT bölgede kurduu yerel a unsurlaryla, terör örgütü PKK/PYD-YPG üst düzey yöneticilerinin etkisiz hale getirildii operasyonlarla, kaçrlan yabanc ülke vatandalarnn terör kamplarndan kurtarlmas gibi önemli çalmalar yürütüyor.

YEREL STHBARAT UNSURLARI TERÖR ÖRGÜTÜ PKKNIN KABUSU

MTin son birkaç ayda yurtdnda yapt baarl operasyonlarda bölgedeki yerel istihbarat unsurlarndaki artn önemli etkisi olduu ifade ediliyor. Terör örgütü eleba Murat Karaylann da örgütün iletiim kanallarndan MTin çalmalar karsndaki çaresizlii itiraf ettii örenildi. Terörist Karaylann sert tedbirler alnacan duyurarak, örgüt üyelerini tehdit ettii bildirildi. Terör örgütün bata Kandil olmak üzere ve terör kamplarnda bile güvenli hissetmedii, üst düzey teröristlerin sürekli olarak gizlendii, örgüt üyeleriyle iletiim kurmad belirtildi.

30DAN FAZLA YABANCI ÜLKE VATANDAI KURTARILDI

MTin snr ötesi etkili operasyonlar, birçok ülkenin terör örgütleri PKK/PYD-YPG ve DEAn kamplarndaki vatandalarnn kurtarlmas Türkiyeden yardm istemesine neden oluyor. MT operasyonlaryla son olarak terör örgütü YPG/PKK tarafndan Suriyenin kuzeyindeki Hol Kampnda zorla tutulan Moldova vatanda Natalia Barkal ve 4 çocuu, Somalili teröristlerin elinden ise bir talyan vatanda kurtarld. Operasyonlarda yerel istihbarat unsurlarnn yansra, yabanc ülke istihbaratlaryla koordinasyonun da etkili olduu belirtiliyor. MT operasyonlaryla bata Suriyedeki terör örgütlerinin elinden 30un üzerinde yabanc ülke vatandann kurtarlmasn salad bildirildi.

FETÖ FRARLER TAKPTE

Terör örgütü FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimi sonras yurtdna kaçan firari üyelerinin yakalanarak, Türkiyeye getirilmesinde de MTin yurtdndaki bölgesel unsurlar ve o ülkedeki istihbarat tekilatlaryla yaplan i birliinin etkisi olduu belirtildi. Terör örgütü üyelerinin kaçtklar ülkelerde takipte olmalar nedeniyle tedirgin olduu ifade edildi. MTin bugüne kadar 100ün üzerinde firari FETÖcünün yurtdnda yakalanarak Türkiyeye getirdii operasyonlara imza att belirtildi.

Ana Sayfaya Git