MİT'ten eski personeline FETÖ operasyonu

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne mensup oldukları tespit edilerek kamudan ihraç edilen ve haklarında suç duyurusunda bulunulan eski MİT personeli ile bunlarla ilişkileri tespit edilen kripto imamlara yönelik 21 ilde başlatılan operasyonda, 63 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Haberler 13.09.2017 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) silahl terör örgütüne mensup olduklar tespit edilerek kamu görevinden ihraç edilen ve haklarnda suç duyurusunda bulunulan eski Milli stihbarat Tekilat (MT) personeli ile bunlarla ilikileri tespit edilen kripto imamlara yönelik 21 ilde balatlan operasyonda, 63 üpheli hakknda gözalt karar verildi.

Alnan bilgiye göre, FETÖ soruturmalar kapsamnda, 45 eski MT personeli ile bunlarla irtibatlar tespit edilen örgütün mahrem yaplanmasna dahil 18 kripto imam hakknda gözalt karar çkarld.

ESK MTCLERE OPERASYON

Gözalt karar kapsamnda, MT mensuplar ve emniyet birimlerince, 15 Temmuz darbe giriimi sonrasnda MTte FETÖ ile ilikisi bulunduu gerekçesiyle kamu görevinden ihraç edilen ve haklarnda suç duyurusunda bulunulan eski personel ile bunlarla örgütsel ilikileri tespit edilen kripto imamlarn yakalanmas için 21 ilde operasyon balatld.

Yürütülen operasyonda u ana kadar Ankarada 32 adreste yaplan aramalarda 9 üpheli gözaltna alnd.

Geçen yl MTte yürütülen FETÖ soruturmas kapsamnda 87 personel memuriyetten çkarlmt. hraç edilen 87 kiinin 52si hakkndaki sorgulama sonuçlar ve delillerden oluan dosyalar savcla gönderilerek bu kiiler hakknda suç duyusunda bulunulmutu.

Ana Sayfaya Git