MİT'ten 'firari teröristlere' darbe

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'e yönelik düzenlediği 'Zeytin Dalı Harekatı'nda, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nı şehit eden terörist grubu jandarma ile Suriye'de yakalayan MİT, son aylarda dünyanın çeşitli yerlerinde aranan firari teröristleri Türkiye'ye getirdi.

Haberler 16.09.2018 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli stihbarat Tekilat son aylarda kamu düzenini bozan, güvenlik güçlerine yönelik saldrda bulunan ve halkn huzurunu bozan eylem içinde olan terör örgütlerine kar yurt dnda operasyon üzerine operasyon düzenleniyor. Bata FETÖ ve PKK olmak üzere, Türkiyeden kaçan firari teröristlerin peinin brakmayan MT, dünyann farkl noktalarnda silahl terör örgütü üyelii suçlamasyla aranan teröristleri Türkiyeye getirdi. Ses getiren yurt d operasyonlara imza atan MT, 2013 ylnda Reyhanldaki bombal saldrda Suriye istihbaratyla irtibat salayan ve failleri yönlendiren Yusuf Nazikin ardndan bu kez, yine Suriyede Zeytin Dal Harekatnda, Piyade Üstemen Ouz Kaan Usta ve Piyade Uzman çavu Mehmet Muratdan ehit eden terörist grubu Türkiyeye getirdi.

TE O OPERASYONLAR

14.09.2018: TÜRK Silahl Kuvvetlerinin (TSK) Afrine yönelik düzenledii Zeytin Dal Harekatnda, Piyade Üstemen Ouz Kaan Usta ve Piyade Uzman çavu Mehmet Muratdan ehit eden terörist grup, jandarma ve MTin Suriyede düzenledii operasyonda yakaland. Olayn ardndan ehit Üstemen Ustann naan da kaçran 9 terörist, Hataya getirildi.

12.09.2018: Hatayn Reyhanl ilçesinde, 2013 ylnda, 53 kiinin hayatn kaybettii bombal saldrda, failleri yönlendiren ve Suriye istihbaratyla irtibat salayan Yusuf Nazik (34), MT tarafndan Suriyenin Lazkiye kentinde yakalanarak, Türkiyeye getirildi.

15.07.2018: Milli stihbarat Tekilat (MT) Bakanl, darbe giriiminden sonra yurt dna kaçan Fetullahç Terör Örgütünün (FETÖ) sosyal medya uzmanlarndan Yusuf nan Ukraynadan Türkiyeye getirdi.

12.07.2018: MT FETÖye yönelik operasyon sonucu, terör örgütünün Azerbaycan kasas sa Özdemir Azerbaycanda, Mersinde FETÖye bal i adamlarnn imamln yapt belirlenen Salih Zeki Yiit ise de Ukraynada yakalayarak yurda getirildi. sa Özdemir ve Salih Zeki Yiit, silahl terör örgütü üyelii suçlamasyla aranyordu.

10.04.2018: MT, FETÖnün Türkiyeye 5 bin kilometre uzaklktaki orta Afrika ülkesi Gabondaki yaplanmasn çökertti. MTin gerçekletirdii operasyonda 3 üst düzey isim Türkiyeye getirildi. FETÖnün Gabon yaplanmas içindeki Osman Özpnar, brahim Akba ve Adnan Demirönal, MTin operasyonuyla ele geçirildi.

30.03.2018: MTin Kosova istihbaratyla etkin i birlii içinde gerçekletirdii operasyonla Türkiyede aranan FETÖ/PDYnin 6 üst düzey mensubu yakaland. Operasyonla yakalanan 6 FETÖ/PDY firarisi, Balkan ülkelerindeki faaliyetlerinin yan sra Türkiyedeki örgüt elemanlarnn Avrupa ülkeleri ile ABDye kaçrlmasn da organize etmekle görevliydi.

Ana Sayfaya Git