MİT’ten İstanbul’da casus avı

Milli İstihbarat Teşkilatı, yurtdışı operasyonları yanı sıra yurt içinde de başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. Bugün İstanbul’da İsrail Gizli Servisi MOSSAD için istihbarat topladıkları tespit edilen 2’si Türk vatandaşı 7 kişiyi yakaladı.

Haberler 03.07.2023 - 18:03 Son Güncelleme : 03.07.2023 - 18:03

Yurtdışı operasyonları ile gündeme gelen Milli İstihbarat Teşkilatı, İstanbulda da kritik bir operasyona imza attı. Ulusal İstihbarat Servisi MOSSADa çalıştığı tespit edilen 2si Türk 5i Arap 7 kişi İstanbulda yakalandı.

Sabah Gazetesinin haberine göre, MİT İstanbul Bölge Başkanlığı İstihbarata Karşı Koyma Daire Başkanlığı birimleri, MOSSADın Türkiyede gerçekleştirdiği haber alma faaliyetlerini aylarca adım adım takip etti.

MOSSADın uzaktan çevrimiçi yönlendirme tekniği kullanarak Türkiyede yaşayan yabancıları takip ettirdiği tespit edildi. Ardından da operasyon için düğmeye basıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce düzenlenen siyasal ve askeri casusluk operasyonunda yakalanan 7 kişi, sorgularında Mossada çalıştıklarını itiraf etti.

MİTin elde ettiği bilgilere göre MOSSAD, istihbarat ve takip yeteneği olan kişileri özel olarak seçip yurtdışında eğitti.

MİT ayrıca, MOSSADın İstanbulda elemanı yaptığı Arap kökenli casusları, başta Lübnan ve Suriyeye istihbarat toplama ve SİHAlarla operasyon yapılacak nokta konumların belirlenmesi için gönderdiğini de tespit etti.

Ana Sayfaya Git