MİT'ten kaçamadı

Gri listede bulunan Selahattin Dede isimli örgüt üyesinin öldürüldüğü operasyonun detayları ortaya çıktı. Dede, hastalandı, köylü kılığına girdi, ama MİT'ten kaçamadı.

Haberler 28.05.2021 - 11:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Kuzey Irakn Duhok kenti yaknlarnda ikisi üst düzey 4 teröristin öldürüldüü nefes kesen nokta operasyonun ayrntlar ortaya çkt. Milli Savunma Bakanlnn görüntüleriyle birlikte öldürüldüünü duyurduu 4 teröristten birinin çileri Bakanlnn en çok aranan azl teröristler listesinin 500 bin liralk Gri kategorisinde yer alan Zagros Glort kod adl Selahattin Dede olduu örenildi. Dier teröristlerin de kimlikleri belli oldu: Gara Da Meyroke Kamp lojistik sorumlusu Dilge kod adl Mehmet Emin Alka, Gara Da cephane ve mühimmat sorumlusu ore kod adl Anter Frat ile ran uyruklu Dara kod adl Babek Ebdiselendeci.

HASTANEDEN çIKINCA ADIM ADIM ZLENDLER

kisi yaral, ikisi de farkl salk sorunlar yaayan dört teröristin 3 Mays günü köylü klna girip Gara Dandan çemrebotki Köyüne sivil kyafetlerle geldikleri, buradan da sivil araçlarla Duhoka gittikleri belirlendi. MTin yerel saha istihbaratyla adm adm izledii dört teröristin tedavi olmak için Duhoktaki Özel bir hastaneye Irak vatanda gibi farkl kimlikle kayt yaptrarak yat yaptklar tespit edildi. Tedavileri tamamlanan teröristler, keif uçularnn olmad 20 Mays günü yine sivil kyafetlerle iki sivil araçla tekrar Duhoktan çk yaparak Gara Dana gitmek için harekete geçti.

ARAç DETRP GARAYA GDECEKLERD

Hastaneden çk yaptktan sonra MT D Operasyonlar Bakanl ile Sinyal Analiz Bakanlnn yürüttüü teknik ve fiziki takiple teröristler adm adm, saniye saniye nsansz Hava Aracyla izlendi. Duhokun Amediye ve Kanimasi lçeleri arasnda kalan Mangike Köyünde dikkat çekmemek için araç deitirip Irak plakal iki sivil zrhl arazi aracna binen teröristler Gara Dana geçi yapmak için hareket etti. Araçlarn bölge halknn da yaad yerleim alanndan uzaklamas beklendi. Gara eteklerindeki bir vadideki patika yolda ilerleyen araç havadan tek atlk akll güdümlü mühimmatla vuruldu. Dört terörist de olay yerinde ölürken, alev alan araçlar hurda ynna döndü.

Ana Sayfaya Git