MİT'ten nokta operasyonu

PKK/KCK'lı 2 terörist, MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirildi.

Haberler 03.12.2021 - 10:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Irakn kuzeyinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplar Mazlum Jir Agiri kod adl Emrah Adgüzel ve Sarina/Diljin kod adl Pervin Arslan, Milli stihbarat Tekilatnn (MT) operasyonuyla Türkiyeye getirildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre MT, terör örgütü PKK/KCK mensuplarna yönelik bir operasyon daha gerçekletirdi. MT, Irakn kuzeyinde daha önce örgütün sözde saldr birimlerinde yer alan Emrah Adgüzel ile örgütün sözde üst düzey sorumlularndan Duran Kalkann korumaln yapan Pervin Arslan takibe ald. 2 terörist, MTin gerçekletirdii operasyonla yakalanarak, Türkiyeye getirildi.

STHBARAT SORUMLUSU

Örgüte 2012de katlan Mazlum Jir Agiri kod adl Adgüzelin Gara, Sincar ve Hakurkta faaliyet yürüttüü, Sincarda örgütün sözde istihbarat sorumluluunu yapt, 2020de görevlendirildii ran alannda örgütün sözde bölge sorumlular arasnda yer ald belirtildi. Sarina/Diljin kod adl Pervin Arslann ise örgüte 2014te katld, Irakn kuzeyindeki Metinada ve Suriyenin kuzeyinde faaliyet yürüttüü, örgütün sözde saldr, sabotaj, suikast birimlerinde yer ald, 2019da görevlendirildii ran alannda sözde tim komutan olarak faaliyet yürüttüü tespit edildi.

Ana Sayfaya Git