Molla Hüseyin Hakka Yürüdü

Bölgenin kanaat önderlerinden olan Şeyh Maşuk’un halifesi, Seyda Molla Hüseyin el-Buti (Elçi) Hakk'ın rahmetine kavuştu.

Haberler 07.02.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Medrese Alimleri Vakf (MEDAV) Yönetim Kurulu Bakan Tayyip Elçinin babas, eyh Maukun halifesi, Seyda Molla Hüseyin el-Buti (Elçi) hakkn rahmetine kavutu. Molla Hüseyin, dün öle namazna mutakip klnan cenaze namazndan sonra binlerce kiinin katlmyla aile kabristanna defnedildi.

ÖMRÜNÜ SLAMA VE LME ADAMITI

Ömrünü slama, Kuran ve Sünneti hayatnda tatbik eden Dou ve Güneydou bölgesinde birçok lim yetitiren, Molla Hüseyin el-Buti (Elçi) dün sabaha kar, hakka yürüdü. el-Buti (Elçi) bir süredir yatakl tedavi görüyordu.

YÜZLERCE LM TALEBES YETTRD

Yüzlerce ilim talebesi bulunan ve yüzlercesini mezun eden 97 yandaki Seyda Molla Hüseyin el-Buti (Elçi) ayn zamanda Norinli eyh Mauk efendinin halifesi olup tüm ömrünü ilim tedrisi ve irfan nerinde sarf eden biriydi.

ALE KABRSTANINA DEFNEDLD

M. Mahmut Elçi ve MEDAV ve SUFFE Medreseleri yönetim Kurulu Bakan M. Tayyip Elçinin babas olan el-Buti için Merkez Sur ilçesi Suffe Medresesi yanndaki Ravda Camisinde cenaze merasimi yapld. Merhum el-Buti için Ravda Camiinde hatim okundu. Hatime, el-Butinin yaknlar ve sevenleri katlarak Kuran- Kerim okudu. Binlerce kiinin katld cenaze namaz sonrasnda, el-Buti (Elçi) cenazesi Yiitba köyündeki aile kabristanna defnedildi.

VAL GÜZELOLU CENAZE TÖRENNDE

Cenaze namazna ailesi ve dava arkadalarnn yan sra Vali Hasan Basri Güzelolu, Büyükehir Belediye Bakan Cumali Atilla, l Müftüsü Burhan liyen, Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Basavc Kamil Erkut Güre, Aratrmac Yazar Mehmet Ali Altnda, ttihad-ul Ulema üyeleri, HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, AK Parti ve Saadet Partisinden heyetler, kurum müdürleri ile kalabalk bir halk kitlesi katld

TAYYP ELç, BABASINI ANLATTI

SUFFE Medreseleri Yönetim Kurulu Bakan M. Tayyip Elçi, babasnn nebevi bir hayat yaadna dikkat çekti. Elçi, hatim merasiminde LKHAya merhum babasn anlatt. Seyda el- Butinin bölgenin önemli alim ve meyhlarndan olduunu belirten Elçi, onun Kuran ve Hazreti Muhammedin ahlakyla ahlaklandn ifade etti.

Merhum babasnn farzlara ve sünnetlere büyük riayet ettiini anlatan Elçi, eriatn tatbikine çok acayip bir hassasiyeti vard. Vefat etmeden yaklak 20 dakika önce yanndan haprmtm. Orada elhamdülillah, dedim. çok ars, acs olduu halde bana icabet etti: Yerhamükellah, dedi. Son demlerinde bile oturarak namaz klabildi. Tadil-i erknd. Namazn en teferruatl sünnetlerini dahi ihmal etmiyordu. Misveti (misvak) mutlaka kullanyordu. dedi.

NEBEV BR HAYAT YAADI

Elçi, babasnn ömrünü ilim hizmetine adadn ve yüzlerce örenci yetitirdiini belirterek unlar kaydetti:

Birkaç hafta önce kendisine sordum, Bize vasiyetin nedir, ya da bu kadar ömür yaadn, geriye dönük baktnda keke unu yapsaydm dediin var m? Bana, elhamdülillah gençliimizi ilim hizmeti ile geçirdik. Size tavsiyem sizde öyle yapn. Günahlardan uzak durun. Hayr, hasenat adna elinizden ne geliyorsa onu yapn. yilii emredin kötülükten men edin. dedi. Yüzlerce talebe yetitirdi ve hl talebesi yetiiyor. Medrese okuyan talebeleri vardr. Dier taraftan Naki olarak irfan geleneine mensuptu. Ayn ekil yüzlerce sevenleri vardr. Ülkenin dört bir tarafndan onun irfan çemesinden istifade edenler vardr. Evlad olarak bizim için büyük bir kaypt. Ümmet için de büyük bir kayptr. Böylesi lim ve arif zevatn boluu artk doldurulamaz diye düünüyorum. Biz ahsmz, ailemiz adna üzüntülü olduumuz kadar ümmet adna, slam adna üzüntülüyüz. Ömrüm boyunca bir kez olsun sünnete muhalefet etmedi. Bütün bu ömrünü ilim hizmetinde talebe yetitirme hizmetinde ve insanlara irat tebli hizmetinde sarf etti. Ksaca nebevi bir hayat yaad.

Elçi, Allah örencilerini, talebelerini, bizleri ona layk eylesin. Onun yolunda karnca kararnca onun boluunu doldurabilecek, kendi çapmzda kimselerden eylesin. Kendisi için dua ve Fatiha okunmasn istirham ediyorum. temennilerinde bulundu.

Ana Sayfaya Git