MSB: Bu yılın başından itibaren 1865 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nca, "Son bir ayda yurt içi ve sınır ötesinde 6'sı büyük, 16'sı orta çaplı olmak üzere toplam 22 operasyon icra edilmiştir. 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar toplam 18 bin 455, bu yılın başından itibaren ise 1865 terörist etkisiz hale getirilmiştir" açıklaması yapıldı.

Haberler 06.09.2021 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MSB Basn ve Halkla likiler Müavirlii Plan Subay Hava Muhabere Binba Pnar Kara, bakanlkta düzenledii bilgilendirme toplantsnda, FETÖ, PKK/KCK/PYD-YPG, DEA bata olmak üzere tüm terör örgütlerine kar mücadelenin kararllkla devam etiini vurgulad. Kara, Bu kapsamda son bir ayda yurt içi ve snr ötesinde 6s büyük, 16s orta çapl olmak üzere toplam 22 operasyon icra edilmitir. 24 Temmuz 2015ten bugüne kadar toplam 18 bin 455, bu yln bandan itibaren ise bin 865 terörist etkisiz hale getirilmitir. 23 Nisanda balayan ve Irakn kuzeyinde Metina ve Avain-Basyan bölgelerinde e zamanl olarak icra edilen Pençe-imek ve Pençe-Yldrm operasyonlarnda bugüne kadar toplam 244 terörist etkisiz hle getirilmitir. Ayrca, 300e yakn maara, snak, 600den fazla mayn, el yapm patlayc tespit edilerek imha edilmi çok sayda silah, mühimmat ve yaam malzemesi ele geçirilmitir dedi.

RAN SINIRINDA LAVE TEDBRLER ALINDI

Binba Kara, Afganistandaki son gelimelerle birlikte ran snrnda olas bir hareketlilie kar alnan tedbirlerim gözden geçirildiini ve ilave tedbirler alndn belirterek, Alnan ilave ve etkin tedbirler sayesinde son bir ayda, tüm hudutlarmzdan yasa d yollarla geçmeye çalan 13 bin 769 ahs yakalanm, 25 bin 186 ahs ise hududu geçemeden engellenmitir. Yakalanan bu ahslarn 54ü FETÖ olmak üzere toplam 75i teröristir diye konutu.

AFGANSTANDAN 1129 SVL VATANDAIN TAHLYES YAPILMITIR

Binba Kara, Türk Silahl Kuvvetlerinin 2002 ylndan bu yana BM, NATO ve ikili anlamalar kapsamnda Afganistanda 20 yl ve Uluslararas Hamid Karzai Havaalannn güvenli ve uluslararas standartlarda iletilmesi sorumluluunu ise 6 yl baarl bir ekilde yürüttüünü belirterek, Bu süreçte askeri uçaklarmz ile bin 129 sivil vatandan tahliyesi yaplmtr. Yaplan görümeler, mevcut durum ve artlar deerlendirilerek TSK unsurlarmzn tahliyesine karar verilmitir. Kabil havaalanndaki younluk ve gerginlie ramen tahliyenin ksa sürede ve sorunsuz bir ekilde gerçeklemesi TSKnn etkinliini ve gücünü dünyaya bir kez daha göstermitir ifadesini kulland.

105 TERÖRST ETKSZ HLE GETRLMTR

Pnar Kara, Suriye harekt alanlarnda terörden arndrlan bölgelerde çalmalarn devam ettiini söyleyerek, Ayrca, güvenlik ve huzur ortamn bozmaya yönelik taciz ve saldr giriimleri birliklerimiz tarafndan engellenmektedir. Bu kapsamda, son bir ayda Suriye harekt alanlarnda kahraman komandolarmz tarafndan, DEA terör örgütü mensuplar dhil olmak üzere 105 terörist etkisiz hle getirilmitir. Bölgede masum ve mazlumlar gözeterek Suriye halknn yannda olmaya devam edeceiz dedi.

YUNANSTANIN HLALLER

Kara, Türk Silahl Kuvvetlerinin Egede, Dou Akdenizde Türkiyenin ve Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinin hak, alaka ve menfaatlerini korumaya, Kbrs Adasnda uluslararas garanti ve ittifak antlamalar dorultusunda bar ve güvenliin teminat olmaya devam ettiini vurgulad.

KIBRIS BZM MLL MESELEMZDR

Pnar Kara, bir dier önemli hususun da Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetinin adadaki durumunun olduunu belirterek, Adadaki varlmzn gerekçesi sadece Kbrs Türkünün cann korumaktr. Türk askeri varln adada igalci olarak gösterme gayretleri, Kbrs tarihindeki Rum katliamlarnn üstünü örtmedii gibi, ne Yunan ve Rum ikilisine ne de bunlarn destekçilerine hiçbir fayda salamayacaktr. Bir kez daha vurgulamak isteriz ki Kbrs bizim milli meselemizdir dedi.

FETÖ LE MÜCADELE

Kara, FETÖ ile mücadelenin yeni bilgi, belge ve veriler nda kararllklar sürdüünü belirterek, 15 Temmuz 2016dan itibaren 23 bin 931 personel ihraç edilmi, bin 425 personel hakknda ise idari süreç devam etmektedir. 1 Ocak-03 Eylül 2021 tarihleri arasnda; 3bin 243 personel kamu görevinden çkarlm, 617 emekli personelin rütbesi geri alnm, 140 personel göreve iade edilmi ve 12 emekli personelin rütbesi/unvan iade edilmitir ifadesini kulland.

NOKTA OPERASYONLARIMIZ DEVAM EDECEK

Öte yandan Bakanlk kaynaklar, Garaya düzenlenen ve aralarnda PKK terör örgütünün sözde üst düzey yöneticilerinin de yer ald 7 teröristin etkisiz hale getirildii operasyona yönelik soru üzerine, Mehmetçiin terörü kaynanda yok etme stratejisini uygulamaya devam ettiini belirtti. Bunun admlarndan birinin Pençe-Yldrm, Pençe-imek gibi harekatlar, dierinin ise nokta operasyonlar olduunu vurgulayan kaynaklar, Nokta operasyonlarmz hassas ekilde gerçekletiriyoruz. Uzun süreli istihbari faaliyetlerin sonunda yeri ve zaman geldiinde operasyonlar sonuçlandryoruz. Son operasyon da bu kapsamda gerçekletirilen bir operasyon oldu. Nokta operasyonlarmz devam edecek ifadelerini kulland.

TÜRKYEDE ETM GÖREN AFGAN ASKER ÖRENCLER

Türkiye ve Afganistan arasndaki ikili anlamalar kapsamnda Türkiyede eitim alan askeri örencilerin durumuna ilikin soruya da kaynaklar, Gerek ikili gerekse NATO anlamalar kapsamnda yurdumuza gelen Afgan askeri örenciler var. Bunlardan bir ksm mezun olurken bir ksmnn eitimi sürüyor. Eitimi devam eden askeri örencilerin durumuyla ilgili balatlan çalma devam ediyor karln verdi.

ABDnin Afganistann ardndan Suriyeden çkacana yönelik iddialarn hatrlatlmas üzerine kaynaklar, iddialar yakndan takip ettiklerini, sahada bununla ilgili bir tespitlerinin bulunmadn söyledi.

Ana Sayfaya Git