MSB: Pençe-Kilit bölgesinde 5 asker şehit oldu

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 3 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını duyurmuştu. Ağır yaralanarak hastaneye kaldırılan P.Tğm. Abdulkadir Güler'in de şehit olduğu bildirildi.

Haberler 25.05.2022 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlktan yaplan ilk yazl açklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mays 2022 tarihinde, teröristlerle çkan çatmada, üç kahraman silah arkadamz ehit olmu, dört kahraman silah arkadamz da yaralanm ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine balanmtr. Bizleri derin bir ac ve üzüntüye boan bu olayda hayatn kaybeden aziz ehitlerimize Allahtan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahl Kuvvetleri ile asil milletimize basal ve sabr, yaral personelimize de acil ifalar dileriz denildi.

BAKAN AKARDAN TAZYE MESAJI

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çkan çatmada ehit olan Piyade Uzman çavu Onur Doan, Piyade Uzman çavu Hüseyin Cankaya ve Piyade Sözlemeli Er Celal Tekedereli için taziye mesaj yaymlad. Bakanln Twitter hesabndan yaymlanan mesajda, Kahraman silah arkadalarmz, 24 Mays 2022 tarihinde ehit olmutur. Kahraman ehitlerimize ahsm ve Milli Savunma Bakanl mensuplar adna Allahtan rahmet; kederli ailelerine ve asil milletimize basal ve sabr dilerim ifadelerine yer verildi.

BAKAN AKAR SINIR HATTINA GDYOR

Bölgedeki karadan ve havadan operasyonlar devam ederken, Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn da beraberindeki Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile birlikte snr hattna gittii örenildi.

HATAYA EHT ATE DÜTÜ

ehit Piyade Uzman çavu Bican Kaplayn (25) ac haberi, Hatayn skenderun ilçesinde yaayan ailesine verildi. ehit Kaplayn evine Türk bayraklar asld. skenderun ve Büyükehir Belediyesi ekipleri, taziye çadr kurdu. ehidin annesi Sevinç ve babas Erkan Kaplayn yaknlar, ac haberle taziye evine akn etti.

MALATYAYA EHT ATE DÜTÜ

Piyade Sözlemeli Er Celal Tekederelinin (25) ac haberi, Malatyadaki ailesine verildi. ehidin babas Cevat ile annesi Aynur Tekederelinin evine ve sokaa Türk bayraklar asld. 3 yldr Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapan ve bekar olan ehit Celal Tekederelinin cenazesi, .ugtn ikindi vakti düzenlenecek törenle topraa verilecek.

AIR YARALI P.TM. ABDULKADR GÜLER DE EHT OLDU

MSBden son yaplan açklamada, Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mays 2022 tarihinde, teröristlerle çkan çatmada, ar yaralanarak hastaneye kaldrlan kahraman silah arkadamz P.Tm. Abdulkadir Güler, yaplan tüm müdahalelere ramen kurtarlamayarak ehit olmutur. ifadesi kullanld.

Ana Sayfaya Git