Msb'den akit'e suç duyurusu

Milli Savunma Bakanlığı'ndan, Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan'ın “O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoğan'ın arkasında saf tutuyor. Oynaya oynaya eşek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidarı oturttu” sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

Haberler 07.06.2019 - 11:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakanlndan, Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alann O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoann arkasnda saf tutuyor. Oynaya oynaya eek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidar oturttu sözleriyle ilgili suç duyurusunda bulunulaca bildirildi.

Bakanlktan yaplan açklamada, 1 Haziran 2019da bir TV kanalnda yaymlanan programda, katlmclardan biri tarafndan, Türk Silahl Kuvvetlerinde görev yapan generaller hakknda hakarete varan tahripkar bir dil kullanld hatrlatlarak u ifadelere yer verildi:

BAKANLIKTAN AçIKLAMA

Asil milletimizin güvenlii ve bekas urunda, yarg ve istihbaratla yakn ibirlii içinde FETÖ ile her türlü mücadeleyi yapan, PKK/YPG, DEA ve dier terör örgütlerine kar yurt içi ve yurt d operasyonlar icra eden ve tüm vazifelerini büyük bir ciddiyet ve samimiyetle yerine getirme gayreti içinde olan Türk Silahl Kuvvetlerine komuta eden generalleri toplum nezdinde aalamaya çalmak ordumuza ve asil milletimizin hak ve menfaatlerine zarar vermektedir.

Erinden generaline kadar bir ve bütün olan Türk Silahl Kuvvetleri asil milletimizin barndan çkmtr. Yurt içinde ve snr ötesinde düzenlenen çok sayda operasyonlarn baaryla icra edildii bir dönemde yaplan bu tür sorumsuz ve düzeysiz açklamalarn tüm ordu mensuplarmzn olduu kadar milletimizin de moral ve motivasyonunu olumsuz etkilemesi kaçnlmazdr.

Anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayn Cumhurbakanmzn talimatlar dorultusunda, daima demokrasiye bal, milletinin emrinde, görevinin banda, ölürsem ehit kalrsam gazi anlay ile yurdun ve dünyann dört bir köesinde yaz k, gece gündüz, da bayr demeden fedakrca görev yapan Türk Silahl Kuvvetlerinin erefli generallerine kar yaplan bu hadsiz, yakksz ve yasal snrlar aan açklamay, hukuki tüm yollar sakl kalmak kaydyla iddetle knyor, yasal süreçlerin yakndan takipçisi olacamz kamuoyunun bilgisine saygyla arz ediyoruz.

ALAN NE DEMT?

Akit Gazetesi Haber Müdürü Murat Alan, gazeteci Ali Tarakçya bir konu hakknda yant verirken, O hizaya gelmeyen apoletli generalleriniz hepsi Erdoann arkasnda saf tutuyor. Oynaya oynaya eek gibi saf tutacaklar. Bu ülkede demokrasi varsa bunu AK Parti iktidar oturttu demiti.

Ana Sayfaya Git