Muavinlerin sesi duyuldu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Diyarbakır İl Müdürlüğü, şehirlerarası otobüs terminalinde muavinlerin sigortasız çalıştırıldığı iddialarına duyarsız kalmadı.

Haberler 24.10.2017 - 08:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

SGK Diyarbakr l Müdürlüü, ehirleraras otobüs terminalinde muavinlerin sigortasz çaltrld iddialarna duyarsz kalmad. SGK l Müdürü Reat Merttir, bir heyetle birlikte otogara giderek, firma sahipleri ve yöneticilerle toplant yapt. Daha sonra açklamalarda bulunan Merttir, yönetim ve firma sahiplerinden sorunun en ksa zamanda çözülmesi konusunda söz aldklarn belirterek, kendilerinin de konunun takipçisi olacan ifade etti. Merttir, otogar yöneticileri ve firma sahiplerine mevzuat konusunda bilgilendirme de yaptklarn anlatt.

Kaytd ile mücadelemiz devam ediyor

Diyarbakrda kaytd ile mücadele noktasndaki denetimlerinin devam ettiine de dikkat çeken Merttir, Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoann çarsyla balatlan çalma Hayatnda Milli Seferberlik Program kapsamnda yaplan çalmalarda kaytd istihdamn da önüne geçilmesi amaçlanmtr. Bu kapsamda ilimizde 1 Ocak-30 Haziran aras bin civarnda i yeri Sosyal Güvenlik denetmenleri tarafndan ziyaret edilerek, rehberlik hizmeti verilmitir. Sadece ahsmn yapt bilgilendirmeler 400 civarndadr. Bu i yerlerine ahsm giderek, rehberlik hizmeti verdim. Kayt d istihdamn önlenmesi konusunda hassasiyetimiz üst seviyede. stiyoruz ki iverenlerimize herhangi bir yaptrm uygulamadan öncelikli olarak rehberlikle kaytd istihdam önleyelim. Ancak bunun sonrasnda da devam ederse denetimler ve yaptrmlar olacaktr dedi.

Merttir, kaytd çaltrlanlarn 7 gün 24 saat hizmet veren çalma ve Sosyal Güvenlik letiim Merkezinin Alo 170 hattn arayarak ya da kurumun ilgili birimlerine elden veya posta yoluyla iletecekleri dilekçelerle ikayetlerini iletebileceklerini vurgulayarak, iletilen bu ikayetler üzerine gerekli denetimlerin en ksa sürede yaplacana iaret etti.

Ana Sayfaya Git