Müdürünü 2 dakikada vurmuş

İddianameden: Polisler kaçışınca Emniyet Müdür Yardımcısı Cevher 2 dakikada öldürülmüş.

Haberler 13.10.2021 - 10:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hakkari l Emniyet Müdür Yardmcs Hasan Cevherin öldürülmesiyle ilgili iddianamede, olayn kamera görüntüleri dakika dakika aktarld. Sank Nasuh çulcunun silahn çektikten sonra çevresindeki polislerin kaçmasyla 2 dakikada cinayeti iledii, 3 dakikada bina içerisinde elinde silahla dolaarak rahatsz ettii iddiasyla kendisinden ikayetçi olan kadn komiser yardmcs E..yi arad tespit yapld.

ddianamede, olay anna ait kamera görüntülerine yer verildi. Kamera görüntülerinde çulcunun Hakkari çevik Kuvvet ube Müdürlüünde 13.27de silahn çekip doldurduu, çevresindeki polis memurlarnn kaçt, saat 13.28de polisevi kafeteryas yemekhane bölümüne girdii, 13.28 sralarnda muhtemelen Hasan Cevheri vurduktan sonra üst kata çkt, elinde silahla dolat, bu srada baz polis memurlar ile karlat kimsenin müdahale etmedii, 13.32de binann ön tarafna doru geçtikten sonra etkisiz hale getirildii aktarld.

ddianamede sank polis memuru Nasuh çulcunun Hasan Cevhere 2-3 metre mesafeden, ba ve srt bölgesini hedef alarak ate ettii belirtilerek, öldürme kastyla hareket ettii tespiti yapld. Hakkari Cumhuriyet Savclnn iddianamesinde, sank Nasuh çulcunun Yerine getirdii kamu görevi nedeniyle bir kiiyi öldürme suçlamasyla müebbet hapis cezasyla cezalandrlmas istendi.

BEN 3-4 METREDEN ZLYORDU

ddianamede sank Nasuh çulcunun kendisini rahatsz ettiini söyleyen komiser yardmcs E..nin de ifadesine yer verildi. Sank polis memuru Nasuh çulcunun birkaç aydr hal ve hareketleriyle kendisini rahatsz ettiini anlatan E.., bu durumu önce çok önemsemediini, sonrasnda ise rahatsz edici hareketlerinin artarak devam ettiini söyledi. E.., sank polis memuru Nasuh çulcunun kendisiyle görümek istediini, kabul etmedii için sürekli takip ettiini anlatt. Durumu önce meslektalarna aktardn anlatan E.., sank polis memuru çulcunun kendisini 3-4 metre mesafeden izlediini belirtti.

TEHDT VE HAKARETTEN KAYETç OLACAKTI

Olayla ilgili bilgisi alnan çevik Kuvvet ube Müdür Vekili Komiser brahim Börk, E.nin kendisini arayarak Nasuh çulcu ile problem yaadn, duygusal anlamda yaknlk kurmak istediini, reddetmesine ramen srarla devam ettiini, rahatsz olduunu, devam etmesi halinde rapor tutacan ve ikayetçi olacan söylediini anlatt. Sank polis memuru Nasuh çulcu ile konuarak bu durumu sonlandrmasn istediini anlatan brahim Börk, o tarihten sonra bu konuyla ilgili herhangi bir ey duymadn söyledi. brahim Börk, Hasan Cevherin bu konuyla ilgili Nasuh çulcu ile görütüünü, yumuak bir üslupla uyardn ancak sank polis memurunun srarc tutumu nedeniyle resmi olarak ikaz edilmesi talimat verdiini söyledi. Nasuh çulcunun bu durumu tepkiyle karladn söyleyen brahim Börk, sank polis memurunun tepkileri nedeniyle Hasan Cevherin Bu ahstan tehdit ve hakaretten dolay ikayetçi olacam, bunun ilemlerini balatn, silahn da aln dediini anlatt. Sonrasnda sank Nasuh çulcuyu sakinletirip uzaklatrmaya çaltn ancak silahn çekip doldurduunu, can güvenliini düenerek ate etmediini anlatan brahim Börk, kendisini odaya attn söyledi.

E..Y BULSAYDIM ONU DA KENDM DE VURACAKTIM

ddianamede yer alan sank polis memuru Nasuh çulcunun ifadesinde, Emniyet Müdür Yardmcs Hasan Cevherin yardm etmesini beklediini, hakaret edince kendisini kaybederek ate ettiini ileri sürdü. Sank çulcu Silah elimde gördükten sonra sandalyeden dönerek kaçmaya çalt. Yerdeyken de bana hakaret etmeye devam etti. Ben de hatrlamadm sayda ate ettim. Hedef almadan ate etmeye baladm. Aramzda yaklak olarak ate ettiimde 2-3 metre mesafe vard. Kendimi kaybetmitim. Öldürme amacyla ate etmedim. Ne yaptm bilmiyordum. Sonrasnda E.. komiseri aramak amacyla yemekhanenin üst katlarna çktm. Karma çkanlara E.. komiseri sordum. Onu da, kendimi de vuracam söyledim ancak, bulamadm. Karma çkan kimseye Sizi de vururum demedim. E.. komiseri aradm için karma çkanlara silah dorultsam da yüzlerini seçtikten sonra silahm geri indiriyordum. Onu bulamadm için polis evinin kafeterya ksmndan dna çktm. Dar çktmda dardakiler bana silahn dorultmulard. Ben darda kimseye ate etmedim, silahm da dorultmadm. Silahm indirdim ve kendilerine vuracaksanz vurun dedim. O srada birisi benim bacamdan vurdu. E..yi bulsaydm kendisini de kendimi de vuracaktm dedi.

Ana Sayfaya Git