Muhabir o soruyu sordu! FETÖ'cü işadamı kaçtı...

FETÖ'nün ABD'deki en önemli yapılarından Rumi Forum'un Başkanı Emre Çelik, AA muhabirinin ABD'nin PYD'ye silah vermesini neden övdüğünü sorması üzerine kaçtı. Çelik'in katıldığı toplantıya yanında bir Amerikalı ile gelmesi ve bu kişinin Türkiye aleyhinde sorular sorması da dikkati çekti.

Haberler 14.05.2017 - 12:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

FETÖnün ABDdeki en önemli yaplarndan Rumi Forumun Bakan çelik, AA muhabirinin ABDnin PYD/PKKya silah verme kararn neden övdüü sorusuna cevap veremedi.

ABDde Fetullahç Terör Örgütü (FETÖ) ile balantl Rumi Forumun Bakan Emre çelik, Washingtonda katld bir toplant çknda AA muhabirinin kendisine PYD ile ilgili soru sormas üzerine telalanarak hzla uzaklat.

Washingtonda faaliyet gösteren düünce kuruluu German Marshall Fundda, Türkiye aleyhine görülerin de paylald bir toplantya katlan çelik, AA ekibinin sorularna cevap veremedi.

AA muhabiri, ABD Bakan Donald Trump tarafndan onaylanan ve terör örgütü PYD/PKKya Pentagon tarafndan dorudan silah verilmesinin önünü açan karar sevinçle karlayan çok sayda sosyal medya paylam yapan çelike, ABDnin PYD/PKKya silah verme kararn neden övdüünü sordu. Soruya yant veremeyen ve hzla uzaklaan çelikin telal hali, kameraya da yansd.

çelikin katld toplantya yannda bir Amerikal ile gelmesi ve bu kiinin Türkiye aleyhinde sorular sormas da dikkati çekti.

SEKZ YILDIR RUM FORUMUN BAINDA

Daha önce de Avustralyann Melbourne kentinde FETÖ ile balantl kurulularda önemli görevlerde bulunan çelik, yaklak 8 yldr Washingtondaki Rumi Forumun bakanln yürütüyor.

FETÖnün eleba Fetullah Gülenin onursal bakan olduu Rumi Forum, ABDde 1999da kuruldu.

Dinleraras diyalog söylemi altnda her yl çeitli etkinlikler düzenleyen Rumi Forum, FETÖnün Washingtonda siyaset ve i dünyasnn ileri gelenlerine ulamak için en fazla kulland yaplarn banda geliyor.

Delaware, Kentucky, Maryland, Kuzey Carolina ve Virginia eyaletlerinde de ubeleri olan Rumi Forum, FETÖnün bir dier yaps olan Ortak Deerler ttifak ile çalmalar yapyor.

Geçen ay Türkiyeden bir grup avukat, FETÖnün ABD yaplanmasnda önemli görevler üstlenen Emre çelikin yan sra Faruk Taban, Kemal Öksüz, Ahmet Sait Yayla, Mahmut Yeter, Talha Saraç, Recep Özkan ve Burak Yenerolunun da aralarnda bulunduu 17 kii hakknda FETÖ ile iltisakl olduklar veya yardm ettikleri iddiasyla suç duyurusunda bulunmu, bunun üzerine stanbul Cumhuriyet Basavcl soruturma balatmt.

Ana Sayfaya Git