Muhalifleri katlediyor

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla ağır darbe yiyen PKK, saldırılarında asker, polis ve sivillerin yanı sıra kendisine muhalif siyasetçileri de hedef alıyor.

Haberler 11.10.2016 - 10:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Örgüt liderlerinin kendileri gibi düşünmeyen siyasetçilerin hedef alınacağını açıklamasının ardından PKKlı militanlar, siyasetçilere yönelik kanlı saldırılarını artırdı.

PKKnın yayın organlarında siyasi partiler ve siyasetçileri hedef gösteren haberlerin yayınlanmasının ardından saldırı moduna örgüt AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ve 1 Kasım 2015te Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budakı öldürdü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Ekerin Diyarbakırdaki aile mezarlığının çevresine de patlayıcı tuzaklayan PKK, son olarak AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştuyu çocuklarının gözü önünde katletti.

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla ağır darbe yiyen PKK, kanlı saldırılarında asker, polis ve sivillerin yanı sıra kendisine muhalif siyasetçileri de hedef alıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, PKK, yaşamı hiçe sayan saldırılarını 7 Haziran 2015te gerçekleştirilen milletvekili genel seçimlerinin ardından artırdı. Örgüt, saldırılarında sivillerin ve güvenlik güçlerinin yanı sıra kendisine muhalif siyasetçileri de hedef aldı.

AK Parti ve HÜDA PAR binalarına yönelik çok sayıda bombalı saldırı düzenleyen, yollara el yapımı patlayıcılar yerleştiren, yol kesip siyasi parti mensuplarını kaçıran ve sürekli tehdit eden PKKlılar, tehdit ve baskılara rağmen yörede çalışmalarını sürdüren bazı siyasetçileri de katletti.

Örgüt liderlerinin kendileri gibi düşünmeyen siyasetçilerin hedef alınacağını açıklamasının ardından PKKlı teröristler, siyasetçilere yönelik kanlı saldırılarını daha da artırdı. Örgütün yayın organlarında siyasi partiler ve siyasetçileri hedef gösteren haberlerin yayınlanmasının ardından PKKlı teröristler, AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman ve 1 Kasım 2015te Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budakı öldürdü.

- çocuklarının gözü önünde katledildi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Ekerin Diyarbakırdaki aile mezarlığının çevresine Kurban Bayramı öncesinde patlayıcı tuzaklayan PKK, son olarak dün Vanın Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştuyu evinde çocuklarının gözü önünde katletti.

- PKKnın siyasetçilere yönelik saldırılarından bazıları

Güvenlik güçlerinin kırsaldaki ve şehirlerdeki kararlı operasyonlarıyla ağır darbe yiyen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki aşiretlerin liderlerinin ve yöre halkının büyük tepkisiyle karşılaşan PKKnın siyasetçilere yönelik son dönemdeki saldırılarından bazıları şöyle:

- Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 29 Haziran 2010da, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Uçarın Eski Kışla Mahallesindeki evinin balkonuna, PKK mensuplarınca el bombası atıldı. Can kaybının olmadığı patlamada, evde hasar oluştu.

- AK Parti Gürpınar İlçe Başkanı 46 yaşındaki Hayrullah Tanış, 2 Temmuz 2012de Vandaki evine geldiği sırada terör örgütü PKK üyesi silahlı 3 kişi tarafından kaçırıldı. Tanış, 24 Ağustosta serbest bırakıldı.

- Hakkaride iki dönem AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten avukat Mecit Tarhan, 3 Eylül 2012de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldı. Tarhan, 5 Ekim 2012de serbest bırakılarak Habur Sınır Kapısından Türkiyeye giriş yaptı.

- Vanda seçim çalışması yürüten aralarında AK Partiden belediye meclis üyesi adayı Zeki Karakuşun da bulunduğu 5 kişi, 16 Mart 2014te taşlı ve sopalı saldırıya uğradı. AK Partililerin içinde bulunduğu araçların camlarının kırıldığı saldırıda, yaralananlar hastaneye kaldırıldı.

- PKK üyeleri, 17 Nisan 2014te Diyarbakırın Dicle ilçesine bağlı Kurşunlu köyü yakınlarında, aralarında Elazığın Arıcak ilçesine bağlı Bükardı beldesinin eski Belediye Başkanı Abit Doğruerin de bulunduğu 4 kişiyi kaçırdı. Doğruer ve beraberindekiler, 20 Nisanda serbest bırakıldı.

Hüda-Par ve AK Partililer hedef

- Diyarbakırın Lice ilçesine bağlı Kıyı köyünde PKKlılar, 17 Mayıs 2014te HÜDA PAR üyesi Mikail ve Ali Ayıkı kaçırmak isteyince örgüt üyeleri ve köylüler arasında gerginlik yaşandı. Gerginlik sonucu, aralarında Ali ve Mikail Ayıkın bulunduğu 3 kişi yaralandı.

- Vanda, HÜDA PARa yakınlığıyla bilinen 66 yaşındaki Mehmet Latif Şener isimli esnaf, 17 Ekim 2014te evine gittiği sırada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Şeneri öldürdükten sonra terör örgütü PKKnın dağ kadrosuna kaçmak isterken yakalanan iki terörist, ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıl 6şar ay hapis cezasına çarptırıldı.

- AK Parti Karayazı İlçe Başkanı Servet Tutkun, 5 Haziran 2015te teröristlerce kaçırılıp darbedildikten sonra aynı gün serbest bırakıldı. Tutkunun avukatlarının suç duyurusu üzerine Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

- AK Parti İspir İlçe Başkanı Salih Zeki çetinkayanın, kardeşi Şahin çetinkaya ve beraberindeki bir kişiyle Erzurumdan Şanlıurfaya giderken içinde bulundukları otomobil, 29 Mart 2016da Bingölün Genç ile Diyarbakırın Lice ilçesi arasında terör örgütü PKK üyeleri tarafından durduruldu, Salih Zeki çetinkayayı yanlarına alarak kaçıran teröristler, kardeşi ile yanlarındaki kişiyi ise serbest bıraktı. çetinkaya da 2 gün sonra teröristlerin uyumasından yararlanarak kaçmayı başardı.

- Şırnakın Beytüşşebap ilçesinde 13 Ağustos 2016da, yol kesen PKKlılar tarafından kaçırılan AK Parti İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyamanın cesedi bulundu.

- Hakkarinin Şemdinli ilçesinde eski korucu derneği başkanının oğlu ve AK Parti üyesi Menderes Özer (29), 1 Eylül 2016da örgüt mensuplarınca aracından indirilerek kaçırıldıktan sonra öldürüldü

- Diyarbakırın Bismil ilçesinde Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerince 10 Eylül 2016da Tepe Mezarlığına giden stabilize yol üzerindeki bidonda 240 kilogram, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Ekerin annesi ve ağabeyinin kabirlerinin yakın çevresindeki 5 noktada da 8 adet 12 kilogramlık mutfak tüpüne infilaklı fitille irtibatlandırılmış 400 kilogram el yapımı patlayıcı bulundu. 640 kilogramlık patlayıcılar, kabirlere zarar verilmeden imha edildi.

- 1 Kasım 2015teki Milletvekili Genel Seçiminde AK Parti Hakkari 1. sıra adayı olan Ahmet Budak, Hakkarinin Şemdinli ilçesinde evinin önünde 14 Eylül 2016da PKKlı teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

- AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu, 9 Ekim 2016da PKKlı teröristlerce çocuklarının gözü önünde katledildi.

Ana Sayfaya Git