Muharrem İnce: Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylığının açıklandığı salonda yaptığı konuşmada, "Sarayı bilim yuvası yapacağım, ülkenin en akıllı evlatlarına vereceğim. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olacağız" dedi. İnce, "Bana 'CHP'ye genel başkan olamadın, cumhurbaşkanı mı olacaksın?' diyorlar. Erdoğan, Beyoğlu'na başkan olamadı ama cumhurbaşkanı oldu. Ben niye cumhurbaşkanı olamıyor muşum?" diye konuştu.

Haberler 05.05.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ahmet Taner Klal Spor Salonundaki törende CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun sahneye davet ederek adayln duyurduu Muharrem nce, 24 Haziranda cumhurbakan olacam. AKP, MHP, HDP, Saadet Partisi, sac, solcu, Alevi, Sünni herkesin cumhurbakan olacam. Onun için 15 yandayken 1979 ana seçimlerinde sokaklara afi asmaya çkm ve 39 yl CHPnin rozetini tam biri olarak tarafsz cumhurbakan olacam. Ve rozetimi size emanet ediyorum dedi. Ardndan da nce, CHP rozetini çkarp, Kemal Klçdaroluna verdi. CHP lideri Klçdarolu da, Cumhurbakan 80 milyonu kucaklamal. 80 milyonun cumhurbakan olaca için ona Türk Bayra rozeti takyorum diyerek ncenin yakasna Türk Bayra rozeti takt.

Klçdarolunun konumasnn ardndan kürsüye gelen Muharrem nce hakkndaki eletirileri anmsatarak unlar söyledi:

Senin tecrüben yeter mi devlet yönetmeye diyorlar. Ben 3 Kasm 2002de milletvekili oldum. Sayn Erdoan Mart 2003te oldu. Ondan 5 ay kdemliyim. Birlikte askere gitseydik örnein ben çavu olurdum, o onba. Ne tecrübesi soruyorsun? 7 vekil var orada, 2003ten beri aralksz milletvekili. Grup Bakanvekillii yapmm, 16 yl vekillik yapmm. 1 Mart 2003 tezkeresinde oy kullanm erefli bir vekilim. Erdoan milletvekili olduu gün parmak izini kullanamad. Arnç yardmc oldu. Aalamak için demiyorum. Bir günlük vekilden babakan yapmsnz. 16 yllk vekilden cumhurbakan yapmayacaksnz öyle mi? nce, diploman var m diyorsanz, 8 dönem transcriptli var. stediiniz zaman görün. Meydanlarda ekonomi, eitim, tarm, siyaset konuacaz diye düünüyorum. Biz kavga edeceiz, sana iftira atacaz, seni ypratacaz, kavga edelim diyorlarsa, daniskasn yaparm, daniskasn. Tercihim birincisi. Siz bunu deil, dierini yaparsanz, onu da yaparm. CHPye genel bakan olamadn diyorlar, Cumhurbakan m olacaksn? diyorlar. Erdoan, Beyoluna bakan olamad, ama cumhurbakan oldu. Milletvekili olamayan cumhurbakan oluyor da ben niye cumhurbakan olamyor muum?

TÜRKYENN CHPYE Hç BU KADAR HTYACI OLMAMITI

Bugün doum günü olduunu söyleyen Muharrem nce, Derdimiz, 50 art 1 seçilmek. Bir derdimiz daha var, o da yönetmek. Yüzde yüzü tarafsz yönetmek görevimiz. Terör nereden gelirse gelsin, ister PKK, ister ID, ister FETÖ en kararl ekilde mücadele edeceiz. Bu ülkeyi soyanlara, yetimin hakkn yiyenlere Allahn huzurunda söz veriyorum, sonuna kadar mücadele edeceiz. 15 yandaydm, Diyarbakrl Ahmet Arifi tandmda. Hayata sol pencereden bakmam salad. O Diyarbakrl Kürt Ariften etkilenen nce olarak, 54 yanda ayn heyecan duyuyor ve yayorum. Bir umudum sizde, sokakta, bakkalda. Bunu baaracaz. Türkiyenin CHPye hiç bu kadar ihtiyac olmamt. Bugün benim doum günüm, sevaplaryla, günahlaryla 54 yl geride braktm. Kendisini vatana, millete, bayraa adayan çocuklarmzn ve milletimiz için çalacam dedi.

GELECEMZ GER ALACAIZ

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolundan övgüyle bahseden Muharrem nce, Kendisini eletirmi, karsnda aday olmu birisini cumhurbakan göstermek her babayiidin harc deildir. Arayp genel bakana ismimi verenlere de teekkür ediyorum. Ayaa kalkmak, yakmak bizim iimizdir. Geleceimizi geri alacaz, geleceimizi geri alacaz, geleceimizi geri alacaz. Bizim derdimiz kavga deil, sorun çözmek. AKP- FETÖ ortakl Türkiyeyi rotasndan çkarmtr. Yarg emir komuta altndadr, ekonomi d müdahalelere açktr, Genelkurmay Bakan hükümetin özel ileriyle meguldür. Gençlerimiz, akll insanlarmz ülkeyi terk ediyor. Memleket yalan rüzgaryla yönetiliyor. D svasz evlerden atlar yükseliyor, pasaportlarmzn Kapkuleden ötede deeri yok diye konutu.

SARAYI BLM YUVASI YAPACAIM, ÜLKENN EN AKILLI EVLATLARINA VERECEM

Öretmenlik yapt süre boyunca önemli yerlere gelen çok sayda örencisinin olduunu söyleyen Muharrem nce unlar söyledi:

Evlatlarm, çocuklarm, örencilerim, gençler, sizlere sesleniyorum. Bir insan hayatnda 3 kii kskanmaz. Anas, babas ve öretmeni. Benim önemli yerlere gelen birçok örencim var, hepsinde paym var, gurur duyuyorum. Ben onlara mekanik, fizik anlatrken, onlarn snav katlarn isimlerini görmeden okur, not verirdim. Adil olarak not vermek için ismini görmemek gerekir. Bunlar 14 sene sorular çaldrdlar. Evlatlarm size sesleniyorum, sizin sorularnz çaldrmayacam. Buradan uyaryorum, snavda soru çalan, sandkta oyu çalar. Uyaryorum, 50 bin avukat cübbelerinizi arabalarnzda tutun. Sizi her an YSKnn önüne çarabilirim. Hazineden paray çaldrmayacaz. 24 Haziranda cumhurbakanym, ben nereye giderim? Saraya m, çankayaya m? Saray bilim yuvas yapacam, ülkenin en akll evlatlarna vereceim. Ayrtrc deil, birletirici olacaz. Evlatlarm, gençler size bir sözüm daha olsun, kamuda yükselme, müdür olmak, müstear olmak, öyle bir kritere balayacaz ki; 100 yl kimse deitiremeyecek. Adil olacaz, kimsenin baörtüsü, mezhebi, mini etei, Kürtlüü ile ilgilenmeyeceiz. Veterinerden TÜBTAK bakan yapmayacaz. Parti il bakanndan hakim yapmayacaz.

LK MTNG YALOVADA

lk mitingin yarn Yalovada yaplacan söyleyen Muharrem ncenin konumasnn ardndan CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu ei Selvi Klçdarolu ve Ülkü nce sahneye çkarak el ele partilileri selamlayarak karanfil att.

CUMA NAMAZI KILDI

Muharrem nce, bugün adaylk açklamasnn ardndan Hac Bayram Camiine giderek Cuma namaz kld. nceye CHP Genel Bakan Yardmcs Bülent Tezcan ile Grup Bakanvekili Engin Altay elik etti.

BAYKALI ZYARET EDECEK

Muharrem nce namazn ardndan Ulustaki 1inci Meclis önüne giderek burada açklama yapacak. ncenin daha sonra Gülhane Eitim ve Aratrma Hastanesine giderek burada tedavi gören CHP eski genel bakan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ziyaret edecei belirtildi.

Ana Sayfaya Git