Muharrem İnce: Benim en büyük projem huzur

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 81 milyonun Cumhurbaşkanı olmak için 4 Mayıs'ta aday olduğunda yakasındaki 6 oku çıkarıp, Türk bayrağını astığını söyledi. İnce, "Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceğiz. Bağımsız, özgün, tarafsız bir yargı sistemi kuracağız. Şeffaf olacağız. Denetlenebilir olacağız" dedi.

Haberler 21.05.2018 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Osmaniyede Masal Park yanndaki alanda toplanan kalabala seslenen Muharrem nce, 24 Hazirandan sonra bir sknt olmas durumunda 50 bin avukatla Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) gideceklerini söyledi. nce, 24 Haziranda seçim güvenliini salayacaz. Avukatlar cüppelerini arabalarnda hazr etsinler. 24 Haziranda her an Ankaraya çarlabiliriz. 50 bin avukatla YSKya gideceiz eer yanl bir ie giriirlerse. 24 Hazirandan sonra hukuk güvenlii, snav güvenlii, can, mal güvenlii salayacaz. çocuklarmzn sorularn çaldrmayacaz dedi.

BÖYLE DEVLET YÖNETLMEZ

Türkiyede yeni bir dönem balatacaklarn belirten Muharrem nce öyle devam etti:

dünyasna sesleniyorum. Devleti yönetenler sizden avanta istemeyecek. Bürokrasi size engel olmayacak. e baladktan sonra 3-5 ay sonra mevzuat deimeyecek. Ekonomi emir komuta, polisiye tedbirlerle yürümez. Türkler darya para kaçryor. Bu da diyor ki sana ceza keserim. Bu ceza kesmeyle deil, demokrasiyi düzeltmekle olur. Talimatla ekonomi olmaz. Türk vatandalar bile dar para götürüyorsa, sen yabancy nasl çaracaksn. Kaçt gitti hepsi. Merkez Bankas bakann parti genel merkezine çarrsan sana yabanc sermaye gelmez. Yani talimat vererek faiz inmez. Üniversiteleri böl dediinde bölüyorlarsa, TEOGu kaldrn dediinde kaldryorsa, Baakehir maçna gidin dediinde gidiyorlarsa bu i olmaz. Böyle devlet yönetilmez. irketler kapanyor, Kredi kartn ödeyemiyorsunuz, benzin alamyorsunuz. Benim ekibim hazr Allahn izniyle bu sorunlar çözeceiz.

ETM SSTEMNN 1 YIL BOYUNCA TARTIACAIZ

Türkiyede eitim sisteminin devaml deitirildiini belirten nce öyle konutu:

Eitim dip yapt, eitimi rezil ettiler. çocuklarmz perian durumda. 20 senede 10 bakan, 5 kez snav sistemi deiti. Muharrem nce bakan olduunda, yönetim bana geçti, eitim sistemini öyle yaparm olmayacak. Uzlaacaz. Bu ülkenin eitim sistemini 1 yl boyunca tartacaz. Ülkücülerle tartacaz, sosyalistlerle tartp danacaz. Muhafazakarlara, Sen de fikrini söyle diyeceiz. Ulusal bir uzlama salayp yeni bir modele gececeiz. Dayatma yok. Büyük emsiye var. Onu gerçekletireceiz. Huzur gelecek memlekete. Benim en büyük projem huzur. Ekonomik olarak büyüyeceiz. Mahkemeler saygn olacak. Camiye gittiinizde imamn cüppesinde düme var m? Üniversitenin rektöründe düme var m? Hakim cüppesinde düme var m? Yok ama son dönemde çtçtl yaptlar. O yargnn çt çtlarn sökeceiz. Bamsz, özgün, tarafsz bir yarg sistemi kuracaz. Onu kurduktan sonra ekonominin bana etkin yetkin insanlar getireceiz. llaki bizim dünya görüünden olmas gerekmez. D yatrmcy çekeceiz. Bakn Türkiye hukuk devleti diyeceiz. effaf olacaz. Denetlenebilir olacaz. Korkmayacaz, çünkü yolsuzluk yapmayacaz.

KARARLI BR DI POLTKA UYGULAYACAIZ

Hükümetin d politikasn eletiren nce sözlerini öyle sürdürdü:

D politikay ayak üstü demeçlerle, medyatik açklamalarla, milletin houna gidecek iç politikaya uygun deil, kararl bir d politika uygulayacaz. Hedefimiz Türkiyeyi Avrupa Birliine sokmak. ABD, Türkiyenin müttefiki. Suriye ile ilgili politikamz net. Suriyede Türkiyenin büyükelçisi yok. Böyle bir ey olur mu? ABDnin Türkiyede büyükelçisi yok. Bunu sonlandracaz. Baracaz çaresi yok. 4 milyon Suriyeliye 40 milyar dolar harcadn. Bu parayla 2 milyon konut yapardk. Suriyenin toprak bütünlüünü salayacaz. Suriye içinde ve dnda yaayan herkesle Birlemi Milletler gözetiminde bir seçim isteyeceiz. Suriyede yeni bir anayasa yaplmal. Buna destek olacaz. Bunlar salandktan sonra burada kalmazlar. Davulla zurnayla giderler Suriyeye.

nce konumasnn ardndan, cep telefonu ile mitinge katlanlarla selfie yapt. Daha sonra kalabala karanfil atan nce, Adanada verecei mitinge geçti.

Ana Sayfaya Git