Muhsin Yazıcıoğlu kabri başında anıldı

Kahramanmaraş'ta 10 yıl önce helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybeden BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Taceddin Dergahı'ndaki mezarı başında aile üyelerinin katılımıyla düzenlenen törenle anıldı

Haberler 26.03.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBPnin Kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolunun ei Gülefer Yazcolu, Biz ailesi olarak günlük siyasetten uzak duruyoruz. Ayrca unu da belirtmek isterim ki suikast süreciyle ilgili her türlü detay, Yazcolu ailesi olarak yakndan takip ediyoruz. dedi.

Kahramanmarata 10 yl önce helikopterin dümesi sonucu hayatn kaybeden BBPnin Kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolu, kabri banda aile üyelerinin katld törenle anld.

Taceddin Dergahndaki anma törenine, Muhsin Yazcolunun ei Gülefer Yazcolu, olu Furkan Yazcolu, kz Firuze Yazcolu, aabeyi Yusuf Yazcolu, ablas Mavi Ocak, partililer ve sevenleri katld.

Kuran- Kerim okunmasnn ardndan ailesi, Yazcolunun kabrine karanfil brakt.

Gülefer Yazcolu burada yapt açklamada, Muhsin Yazcolunun büyük bir davas, fikriyat ve hayalleri ile taviz vermedii bir ülküsü ve duruunun olduunu söyledi. Yazcolunun hayat boyunca en zor artlarda bile taviz vermeden hak bildii mücadelesini son nefesine kadar sürdürdüünü ifade eden Gülefer Yazcolu, unlar kaydetti:

HAK BLD MÜCADELE

Muhsin Bakan, her türlü zorlua, ikencelere ve zulme ramen dimdik durdu. Davasna hizmet etti, davasn kendisine hizmet ettirmedi ve gönülleri fethetti. Biz ailesi olarak günlük siyasetten uzak duruyoruz. Ayrca unu da belirtmek isterim ki suikast süreciyle ilgili her türlü detay, Yazcolu ailesi olarak yakndan takip ediyoruz. Mevcut delillere göre dava açlmasn ve suçlularn tarafsz ve bamsz yarg önünde hesap vermesini bekliyoruz. Evet, tam 10 yldr sabrla bekliyoruz

Konumann ardndan anma etkinliine katlanlar tekbir getirerek, dua etti. Anma etkinlii nedeniyle Taceddin Dergah önünde Türk Kzlay çorba, Anadolu Sen Konfederasyonu lokma, sevenleri ise lokum ve gül suyu datt.

Ana Sayfaya Git