Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 8'inci yılında mezarı başında anıldı

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün 8'inci yılında Tacettin Dergahı'nda bulunan mezarı başında anıldı. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yle birlikte Yazıcıoğlu'nun ailesi, yakınları ve çok sayıda partili anma programına katıldı.

Haberler 26.03.2017 - 13:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmaran Ke Da mevkiinde, içinde bulunduu helikopterin dümesi sonucu hayatn kaybeden Muhsin Yazcolunu ölümünün 8inci ylnda anmak isteyen partililer, Türkiyenin birçok kentinden otobüslerle Altndada bulunan Tacettin Dergahna akn etti. BBP lideri Destici, Yazcolu için Kuran- Kerim okurken, ardndan Yazcolunun mezarna çiçek brakt. Kuran okunurken, Yazcolunun sevenleri gözyalarna bouldu.

Muhsin Yazcolunun kendini vatanna, milletine, dinine ve devletine adam büyük bir lider olduunu söyleyen Destici, Türk-slam dünyasnn yetitirmi olduu en büyük liderlerden bir tanesiydi. O sadece bir siyasetçi ya da bir siyasi partinin genel bakan deildi. O bütün gönüllerin, Allah, Peygamber, Kuran diyen bütün insanlarn sevgilisiydi. Ben bir kere daha ehit liderimi rahmetle, minnetle ve ükranla anyorum. Mekan cennet olsun. Onunla birlikte ahadete yürüyen Erhan Üstünda kardeimi, Yüksel Yanc kardeimi, Murat çetinkaya kardeimi, smail güne kardeimi ve Pilot Kaya stektepeyi de rahmetle anyorum. Ruhlar ad olsun. Mekanlar cennet olsun diye konutu.

DAVANIN TAKPçS OLMAYA DEVAM EDECEZ

Muhsin Yazcolunun ölümünün ardndan 8 yl geçtiini ve hala kazann nasl olduunun aydnlatlmadn dile getiren BBP lideri Destici, 2014 ylnda bir takipsizlik karar verildi. tiraz ettik. Takipsizlik karar kaldrld ve tekrar dosya soruturulmaya baland. 15 Temmuz hain darbe gecesinden yaklak 20 gün önce tekrar bir takipsizlik karar verildi. Darbeden sadece 2 gün önce buna da itiraz ettik. Fakat henüz bu itirazmz sonuçlandrlmad dedi.

Davann sonuna kadar takipçisi olacaklarn vurgulayan BBP lideri Destici, öyle devam etti: Ana soruturma dosyasna yapm olduumuz itirazn, Kahramanmara Cumhuriyet Basavclndaki itirazn birinci sulh mahkemesinde ki itirazn kabul edilmesi, soruturma dosyasna verilen takipsizlik kararnn kaldrlmas ve dosyann tüm yönleriyle, en batan ciddi bir ekilde soruturularak tüm üpheler ortadan kaldrlarak aydnlatlmas, ve burada hata ihmal kusur kast ne varsa hepsinin ortaya çkarlmasn bekliyoruz. Hiç kimse ylmamz, yorulmamz ve vazgeçmemizi beklemesin. Ülkemizde ki ve dünya da ki tüm hakszlklarn tüm adaletsizliklerin, bizim hareketimizin eliyle ortadan kalkmasna bizleri vesile eylesin

Ana Sayfaya Git