Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne ilişkin yeni iddianame hazırlandı

Helikopterin düştüğü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutanı olan emekli Korgeneral Ali Lapanta'nın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında "görevi kötüye kullanma" suçlamasıyla hazırlanan iddianame mahkemeye sunuldu

Haberler 17.11.2020 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kahramanmara Cumhuriyet Basavcl, Büyük Birlik Partisinin (BBP) kurucu Genel Bakan merhum Muhsin Yazcolu ile 5 kiinin ölümüne ilikin soruturma kapsamnda aralarnda eski Adana Jandarma Bölge Komutan Ali Lapantann da bulunduu 4 kii hakknda görevi kötüye kullanma suçlamasyla iddianame hazrlad.

Helikopterin dütüü tarihte Adana Jandarma Bölge Komutan olan emekli Korgeneral Ali Lapanta, eski Kurmay Bakan Mazlum Koçolu, dönemin Devlet Hava Meydanlar letmesi Genel Müdürü Orhan Birdal ve eski Sivil Havaclk Genel Müdürü Ali Arduru hakknda görevi kötüye kullanma suçlamasyla hazrlanan iddianame, 5. Asliye Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yazcolu ailesinin avukat Selami Ekici olayn bir an önce aydnlatlmasn istediklerini belirterek, adaletin hzl davranmas gerektiini kaydetti.

BBPnin kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolu ve beraberindeki 5 kii, 25 Mart 2009da Kahramanmarata helikopterin dümesi sonucu hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git