Muhtar saati uygulaması devam ediyor

İl Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu'nun başkanlığında yapılan muhtar saati uygulamasının 13'üncüsü gerçekleşti.

Haberler 30.01.2020 - 10:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesinin kentin sorunlarna daha hzl bir ekilde çözüm üretmek amacyla düzenledii Muhtar Saati uygulamasnn 13üncüsü gerçekleti. Büyükehir Belediyesi konferans salonunda yaplan toplantya Vali Güzelolu, Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Erylmaz, Vali Yardmcs ve DSK Genel Müdür Vekili Dr. Ahmet Naci Helvac, kamu kurum müdürleri ile muhtarlar katld.

Geçen hafta cuma günü Elaz ve Malatyada meydana gelen depremde hayatn kaybedenlere basal, yarallara acil ifalar dileyerek konumasna balayan Vali Güzelolu, öncelikle kentte deprem deerlendirmesi yaptklarn, herhangi bir skntnn olmamas üzerine Elaza hareket ettiklerini söyledi. Büyükehir Belediyesinin deprem bölgesine 5 bin kiilik aevi kurduunu ve Gezin beldesinde belediyeye ait sosyal tesisi 100 kiilik barnma alanna dönütürüldüünü belirten Vali Güzelolu, sosyal tesiste hala 55 kiinin barndn ve aevinin Elaz merkezde scak yemek datmaya devam ettiinin bilgisini verdi.

çme suyu hizmetleri eski fiyat tarifesinden verilmeye devam edecek

2020 ulam ve yol çalmalarnn 2 yllk perspektifini tamamladklarnn müjdesini veren Vali Güzelolu, grup, mahalle ve mahalle içi yollarn tamamlayacaklarn çalmada öncelii nüfus younluunun belirleyeceini ifade etti. Yap Yol Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanlna yeni araçlar kazandracaklarn ardndan 7 ay boyunca aralksz bir ekilde çalma yürüteceklerini kaydeden Vali Güzelolu, 2020de balayacak yol yapm çalmalarnn 2022 itibariyle tamamlanacan söyledi. DSKnin belirledii yeni su tarife fiyatlarnn 1 Nisan tarihine kadar ertelendiini dile getiren Vali Güzelolu, vatandalara eski tarife üzerinden içme suyu hizmetlerini vermeye devam edeceklerini vurgulad.

Kent merkezi ve ilçelerde önemli çalmalar yürütülecek

Geçen hafta çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun ziyaretinde ele alnan ve gerçekleecek projeler ile ilgili katlmclara bilgiler veren Vali Güzelolu, Kent merkezi ve ilçelerde önemli çalmalar yürütülecek. Balar ilçesinde etap etap kentsel dönüüm çalmalar yaplacak. Dakap ve Ulu Cami meydanlar yeniden dizayn edilecek. On Gözlü Köprü ile Mardinkapda çevre düzenleme çalmalar gerçekletirilecek. Balar ilçemizde 2, Hani, Kulp ve çermik bata olmak üzere bu ilçelerimizde Millet Bahçeleri yaplacak. Yeni toplu konutlar ina edeceiz. Atklarn depolama konusunda yakn zamanda önemli admlar atacaz. Küçük esnaf için anlurfa yolunda 6 bin dönüm alan üzerine Türkiyeye örnek tekil edecek olan sanayi sitesi kuracaz dedi.

Köprülü geçitlerle ilgili fizibilite çalmalarna baladk

Balar ile Yeniehir ilçelerini birbirine balayan ve trafik skklnn skça yaand köprülü geçitlerle ilgili fizibilite çalmalarna baladklarn aktaran Vali Güzelolu, çalmalarda dünya ölçeinde Avrupadan Japonyaya kadar önlerinde birçok seçenek bulunduunu, bu seçeneklerden kentte en uygun olann seçeceklerini dile getirdi.

Konumalarn ardndan muhtarlar söz alarak mahallerinde yaanan sorunlar paylama frsat buldu. Büyükehir Belediyesi ve DSK Genel Müdürlüü daire bakanlar muhtarlar tarafndan yöneltilen sorular yantlad.

Ana Sayfaya Git