Muhtarlar Devletin elçisi ve sözcüsü!

Vali Güzeloğlu, "milletin devlet ile ilişkisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle buluşmasında sesi sözü eli kolu olan muhtarlarımız ulvi bir görevi üstlenmektedirler" dedi.

Haberler 20.10.2017 - 08:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr merkez ve ilçelerinde, 19 ekim Muhtarlar Günü dolaysyla çeitli etkinlikler organize edildi. Diyarbakrdaki etkinlikte 40 yl süreyle muhtarlk yapan Tavanl Muhtar ile Krkpnar ve Sadçl Muhtarlar plaketle ödüllendirildi. l Valisi Hasan Basri Güzelolu, milletin devlet ile ilikisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle bulumasnda sesi sözü eli kolu olan muhtarlarmz çok önemli bir görev ifade ediyorlar dedi.

GAZKÖKÜNDE YEMEK

Tarihi Gazi Kökünde verilen yemee, l Valisi Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Vekili Cumali Atilla, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Kamil Erkut Güre, Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, merkez ilçe kaymakamlar, kamu görevlileri, muhtarlar ve davetliler katld. Programda bir konuma yapan Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, 19 Ekim Muhtarlar Gününün 2015 ylndan beri kutlandn söyledi.

17 LçEDEK MUHTARLAR

Vali Güzelolu, Bugün Diyarbakrda 17 ilçemizin her bir köesinden gelen milletimizin güvenini temsil eden onlarn oylar ile onlar adna onlar temsil eden muhtarlarla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. 1800lü yllardan itibaren bu topraklarda müessese olarak var olan vatandan temsilcisi olan ve kurumsal yan ile milletin devlet ile ilikisinde elçisi ve sözcüsü, devletin de milletle bulumasnda sesi sözü eli kolu olan muhtarlarmz çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Diyarbakrdan da muhtarlarmz katld, 2019 ylna kadar milletin evi Betepede bizzat Cumhurbakanmz ile buluuyorsunuz.

DEVLET LE MLLETN ELçS

Bunun alt balnda ilimizde bizlerle, ilçe kaymakamlarmz ile büyükehir ve ilçe belediye bakanlarmz ile buluuyorsunuz. Diyarbakr halknn devletine verdii destei, katky, güveni, sizlerin ahsnda takdirle karlyoruz. Bata terör ile mücadele olmak üzere, yurdun her bir köesinde devleti ile bütünleen ihanetin her türlüsüne kar dimdik duran, bütün terör örgütlerine kar net bir tavr ve kararllkla mücadelede devletine yardm ve yakn olan vatandalarmza ükran duyuyoruz. Sizlerin araclyla bütün vatandalarmzla teekkür ediyoruz. Bu duru en büyük güvencemiz ve gelecekle ilgili en büyük teminatmzdr dedi.

Konumasnn sonunda Vali Güzelolu, 40 ylla en uzun süre görevde kalan Balar ilçesi Tavanl Mahallesi Muhtar Mehmet Sddk Karacoan, en yal muhtar olan Kayapnar ilçesi Krkpnar Mahallesi Muhtar Mehmet Ortakaya ve en genç muhtar olan Sur ilçesi Sadçl Mahallesi Muhtar Ümit Kayaya plaket verdi. Program verilen yemek ve çekilen toplu fotorafn ardndan sona erdi.

LçELERDEK ETKNLKLER

Ergani Hükümet Kona önünde düzenlenen törende, Adnan Menderes Mahallesi Muhtar Hamit Bçak, tüm muhtarlar adna Atatürk Antna çelenk sundu, ardndan sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

nçe Hdr Mahalle Muhtar Metin Köseolu, törende günün anlam ve önemine ilikin konuma yapt.

Konumann ardndan sona eren törene katlan muhtarlar, Kaymakam Mesut çoban makamnda ziyaret etti.

SORUNLARIN çÖZÜMÜ çN

Ziyarette konuan çoban, muhtarlarn köy ve mahalle sakinleri ile devlet kurumlar arasnda arac rol oynadn belirtti.

çoban, unlar kaydetti: Muhtarlarmzn karlat sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel balarn kurarak gelecee yönelik çalmalarn yürütülmesi amacyla 19 Ekim Muhtarla Günü belirlenmesi uygun görülmütür. Sayn Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan muhtarlar toplantsnda, Benim muhtarm kendi mahallesinin lideridir. demitir. Dolaysyla muhtarlk kurumunun önemini belirtmitir.

KULP VE SLVANDAK KUTLAMA

Kulp Hükümet Kona önünde düzenlenen törende, Atatürk Antna çelenk sunuldu, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Törende konuan Alaca Mahallesi Muhtar Tark Baer, günün amlam ve önemini belirtti.

Babakanlk tarafndan 19 Ekim tarihinin Muhtarlar Günü olarak ilan edildiini hatrlatan Baer, sözlerini öyle sürdürdü:

Bu günü bizlere özel klarak onure eden devlet büyüklerimize huzurunuzda ükranlarm arz ediyorum. Muhtarlk müessesesi, ülkemizdeki yerel demokrasinin en köklü kurumu olarak 1829 ylndan bu güne faaliyetlerini sürdürmektedir.

Buarada, Silvan Hükümet Kona bahçesinde Atatürk Antna çelenk sunulmasyla balayan törende, sayg duruunda bulunuldu ve stiklal Mar okundu.

Belediye Bakan Vekili Kaymakam Adem çelik, muhtarlarn devlet için çok önemli olduunu belirterek, çünkü muhtarlar milletimizle devletimiz arasndaki en salkl ve salam köprüdür. dedi.

Silvan Muhtarlar Dernei Bakan Murat Ate de günün anlam ve önemini belirtti.

Ana Sayfaya Git