Muhtarlarda silah harcı sevinci

Muhtarlar, OHAL kapsamında hazırlanan 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile en az bir dönem köy veya mahalle muhtarlığı yaptıktan sonra görevleri sona erenlerin, uygun niteliklere sahip olmaları halinde silah taşımaya devam edebilmesi ve harçtan muaf tutulması kararını sevinçle karşıladı.

Haberler 25.12.2017 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Bakan Hüseyin Akdeniz, olaanüstü hal kapsamnda baz düzenlemeler yapldn, bu düzenlemeler arasnda muhtarlarla ilgili de bir maddenin yer aldn söyledi.

Akdeniz, 696 sayl Kanun Hükmünde Kararnamenin 4üncü maddesiyle 6136 sayl Ateli Silahlar ve Bçaklar ile Dier Aletler Hakknda Kanunda deiiklie gidildiini belirterek, öyle devam etti:

Buna göre en az bir dönem muhtarlk yapm kiilerden alnan silah ruhsat harçlar kaldrld. Bugün yaplan bu deiiklik muhtarlarmz açsndan oldukça olumlu bir karar. Daha önce 5 yl boyunca görev yapan muhtarlarmz bu süre içerisinde tadklar silah için harç bedeli ödemiyordu ancak muhtarlk görevinin sona ermesinin ardndan her vatanda gibi silah tamaya devam etmeleri durumunda silah harç bedelini ödeme mecburiyetindeydi. Artk bir dönem muhtarlk yapm arkadamz bu görevi sona erdikten sonra silah harç bedeli ödemek zorunda kalmayacak.

Ana Sayfaya Git