Mühür artık genç muhtarların elinde

Diyarbakır genelinde önceki gün 12 ilçe 31 mahallede yapılan muhtarlık seçimlerinde Sur ilçesi Alipaşa Mahallesinde dedesinden babasına geçen muhtarlığa babasının vefat etmesinden dolayı aday olan 21 yaşındaki Abdulkadir Sular seçildi.

Haberler 09.06.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR--Diyarbakr genelinde önceki gün 12 ilçede bulunan 31 mahallede, farkl nedenlerden dolay boalan muhtarlklarn belirlenmesi için ara seçim heyecan yaand. Sur ilçesi Alipaa Mahallesinde mevcut muhtar Behzat Sularn (57) vefatndan dolay muhtarlk mührü geçici süreyle olu Abdulkadir Sulara (21) teslim edilirken, Sular önceki gün yaplan muhtarlk seçimlerinden 203 oy alarak muhtarlk mührünü kaptrmayarak Diyarbakr ve Güneydou Anadolu Bölgesinin en genç muhtar oldu.

Bilecek Üniversitesi Siyaset Bölümü birinci snf örencisi olan Sular, mahallesinde çok yoksulun olduunu belirterek onlara yardmlarn rahat ulalmas için çalmalar yapacaklarn söyledi.

Vaatlerde bulunmama gerek yok, milletin eksiklerini biliyorum

Muhtarl seçmesinin tek sebebinin mahallede yaplan hizmetler ve devamnn gelmesi için olduunun altn çizen Sular, Dedem 20 yl muhtarlk yapt, ardndan babam da 20 yl muhtarlk yapt ve babam vefat edince yarm kalan hizmetleri tamamlamak için aday oldum. Vaatlerde bulunmama gerek yok, milletin eksiklerini biliyorum bunu tamamlamak için buradaym. Mahallemizde yardma muhtaç insan çok, hiçbir geliri olmayan vatandalarmz ve yallarmz var. Onlara daha iyi bir hizmet ve yaam sunabilmek için buradayz. Tek hedefim yoksulluu durdurmak, bunun için valilik, belediyelerimiz ve yardm kurulularmzdan destek alacaz hep beraber bunun üstesinden geleceiz. Mahallemizde isiz gençlerimiz çok, bunun içinde kötü alkanlklardan onlar uzak tutarak i sahibi olmalar için gereken giriimlerde bulunacam diye konutu.

Muhtar Sular, konumasnn ardndan mahallesinde bulunan esnaf ve vatandalar ziyaret ederek, kendisine oy verdikleri için teekkür etti.

Ana Sayfaya Git