Mülteci gibi geldi azılı terörist çıktı

Diyarbakır’ın Dicle ilçesindeki Görese Dağı sorumlusu olan ve çok sayıda asker ve polisin kaçırıldığı eylemlere katıldığı için ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 112 yıl hapisle cezalandırılan Sofi kod adlı Selahattin Dilek’e verilen mahkûmiyet kararı Bölge İstinaf Mahkemesince oy birliğiyle onandı. Terörist Dilek, IŞİD’le girdiği çatışmada yaralanınca “Şakir Ali” adına düzenlenmiş sahte kimlikle Türkiye’ye getirilerek Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınmış ve parmak izi ve yüz tarama sistemiyle yakalanmıştı.

Haberler 23.05.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kobanide DEAla girdii çatmada ar yaralanan PKKnn Suriye kolu YPGnin sözde askeri meclis üyesi Sofi kod adl Selahattin Dileke Diyarbakr Ar Ceza Mahkemesince verilen mahkmiyet karar, Bölge stinaf Mahkemesi terör suçlarna bakmakla yetkili Ceza Dairesince ele alnd.

Mahkeme, sann Diclede zrhl polis aracna roketli saldr eylemine katldn, karakol inaatnn müteahhitliini yapan Abdullah Gülenin kaçrlmas emrini verip, 26 gün boyunca bir maaraya hapsederek sözde yarglamayla rehin tuttuunu kaydetti.

Dilekin AK Parti eski Sur lçe Bakan Hamit çelikkanatn aracn atee verip kaçrdn, 37 gün rehin tuttuu çelikkanatn AK Partiden istifa etmesi artyla serbest braktn belirtti.

KAçIRILANLAR TEHS ETT SUçU SABT KARAR HUKUKA UYGUN

Mahkeme, PKKlnn Licede yol kesip Bingöl 49. Motorlu Piyade Tugay 5. Komando Tabur Komutanlnda görevli askerler Hasan Demircan ile Mehmet Calban kaçrp 1 hafta sonra HDP milletvekilleri Pervin Buldan, dris Baluken ve Srr Süreyya Öndere teslim ettiini belirtti.

Mahkeme, sann Dicle-Arcak yolunda eski Saadet Partili Bükard Beldesi Belediye Bakan Abit Doruer ile partililer Hasan Temizsoylu, Abdurrahman Gülen, Arif Gülenin kaçrlmas emrini verdiini, bu kiileri maarada sorgulayp, tehdit ettii suçlarnn sabit olduunu kaydetti.

Kaçrlan madurlarn sank teröristi gerek mahkemede canl olarak, gerekse fotorafndan tehis ederek kendilerini kaçran kii olduunu belirttikleri, yine çeitli tarihlerde yakalanan ve teslim olan örgüt üyelerinin de sank Dilekin katld kaçrma eylemleri hakknda bilgiler verip bölge sorumlusu olduu eklindeki ifadeleri de bir bütün olarak deerlendirildiinde verilen mahkmiyet kararnn usul ve yasaya, hukuka uygun olmas nedeniyle onanmasna karar verildii belirtildi.

YÜZ TANIMA SSTEM VE PARMAK ZYLE YAKALANDI

Mahkeme, sann Suriyedeki iç savatan dolay madur olan sivillere devletin kucak açmasn suiistimal ederek kendini Suriye vatanda tantp, PKK terör örgütündeki üst düzey konumunu ve ülkemiz topraklarnda katld eylemlerin cezai sorumluluundan kurtulabilmek için kimliini gizlediine dikkat çekti.

NE OLMUTU?

Selahattin Dilek, Diyarbakrda katld kaçrma eylemlerinden sonra Kuzey Iraka geçmi ve buradan da Kobani sorumlusu olarak Suriyeye gönderilmiti.

DEAla girdii çatmada yaralannca akir Ali adna düzenlenmi sahte kimlikle Suruç Müritpnar Snr Kapsndan Türkiyeye getirilip anlurfa Devlet Hastanesinde tedavi altna alnmt.

Alnan parmak iziyle Diyarbakrda katld eylemlere ilikin parmak izi elemesi ve yüz tarama sistemiyle Selahattin Dilek olduu tespit edilince tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git