Mülteciler dram içinde

DİYARBAKIR Barosu Mülteci Hakları Merkezi'nce düzenlenen 'Mülteci Hukuku Uzmanlaşma Semineri'nde konuşan Baro Başkanı AHmet Özmen, mültecilerin sığındıkları ülkelerde insani yaşam koşullarına sahip olmadıklarını söyledi.

Haberler 07.01.2018 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baro Bakan Ahmet Özmen, Diyarbakrdaki bir otelde düzenlenen ve avukatlara mülteci haklar konusunda eitim verilecek Mülteci Hukuku Uzmanlama Seminerinin açlnda konuma yapt. Özmen, ikence, kötü muameleler nedeniyle milyonlarca insann yurtlarndan kaçmak zorunda kaldn anlatrken öyle dedi:

NSAN YAAM KOULLARI

Ne yazkki mülteciler gittikleri, sndklar, zaruretten kaçtklar ülkelerde insani yaam koullarna sahip deil. Bunu neredeyse dünyadaki bütün ülkeler açsndan söyleyebiliriz. Birlemi Milletlerin de bu konuda gerekli önlemleri, tedbirleri almadn herkes bilir. Diyarbakrdaki mültecilere daha iyi hizmet sunmak, salktan, hukuksal hizmete kadar, mülteci hukuku kapsamndaki haklar kendilerine hatrlatmak ve onlar uygulamak adna meslektalarmza bu alanda meslek içi eitim toplants düzenledik.

Seminerde katlmc avukatlara göçmen, mülteci, Türkiyede Uluslararas Koruma ve Geçici Koruma prosedürleri, Uluslararas Koruma ve Geçici Koruma kapsamndaki kiilerin hak ve yükümlülükleri, Snr d ve idari gözetim kararlar, itiraz usulleri konularnda eitim verildi.

Ana Sayfaya Git