Mum ışığında zafere gidiş

Terörün eğitimi akamete uğratma girişimi, destekleme ve yetiştirme eğitimlerine katılan öğrencilerin gayreti, öğretmenlerin ve okul idaresinin desteği ile sonuçsuz kaldı.

Haberler 11.01.2017 - 12:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TEOG snavlarnn sonuçlar geçen hafta sonu açklanrken, Diyarbakrda 12si özel okul, 4ü devlet okulu olmak üzere toplam 16 örenci snavda bütün sorular doru yantlayarak Türkiye birincisi oldu.

Geçen yl PKKllarn çok sayda saldrsna maruz kalan Kouyolu ve Fevzi çakmak ortaokullarndan birer TEOGda 120 sorunun tamamn doru yantlayarak büyük bir baarya imza att. Eitimi akamete uratma giriimleri, destekleme ve yetitirme eitimlerine katlan örencilerin gayreti, öretmenlerin ve okul idaresinin destei ile sonuçsuz kald. Terör saldrlarn ramen baarlaryla Diyarbakrn gururu olan örenciler, imdiden hedeflerini belirlemeye balad.

Toplumsal olaylarn sk sk yaand Balar lçesinde bulunan Kouyolu Ortaokulunda eitim gören Esra çukur oldu. Babas aç, annesi ev hanm olan ve 3 kardei bulunan Esrann, yaanan olaylar nedeniyle okulunun bir ara kapal kalmas ve ardndan bir çok öretmeninin aça alnmasna ramen büyük bir baar salayarak TEOGda Türkiye birincilii almas hem öretmenlerini hem de ailesini gururlandrd.

MUM IIINDA DERS çALITI

Evinin bulunduu ilçede sk sk yaanan elektrik kesintilerine ramen mum nda çalmak zorunda kalan Esra çukur, TEOG snav yaklatnda derslere youn çaltn söyledi. Esra öyle dedi: TEOG snavna 1 ay kala ders çalmaya younluk verdim. Okul dnda ders çalmalarm genelde evde yapyordum. Mahallemizde sk sk elektrikler kesiliyordu. yanyordu. Ama bu durum benim ders çalmam engellemedi. Mum nda bile ders çalp baardm. Hedefim Galatasaray Lisesini gitmek. Buraya gittiimde çok iyi bir eitim alacama inanyorum. Özel okullarda okumak istemiyorum, devlet okulunda okumak istiyorum.

NASADA çALIMAK STYORUM

TEOGdaki 120 soruyu doru yantlayan Fevzi çakmak Ortaokulu örencisi Baver Ercengiz, öretmenlerin destei ile snava hazrlandklarn aktard.

Ercengiz, öretmenleri ile her derste bol soru çözdüklerini ifade ederek bu sayede snavda çkan sorular rahatça yapabildiini belirtti. Baarsnda öretmenlerinin çok etkisi olduunu anlatan Ercengiz, Bilim adam olup, NASAda çalmak istiyorum. Küçüklükten beri NASAnn belgesellerini izliyorum. dedi. Örencilere düzenli çalmalar tavsiyesinde bulunan Ercengiz, öretmenlerin dediklerini yapmann önemli olduunu vurgulad. Ercengiz, baarsnda emei geçenlere teekkür etti.

BU BAARI SÜRPRZ DEL

çukurun eitim gördüü Kouyolu Ortakolu Müdürü Ramazan Özdemir, örencisi Esra çukuru elde ettii bu baar nedeniyle altnla ödüllendirerek, baarsn okula ast büyük afile duyurdu. 1.5 yl önce okula ilk geldiinde koullarn skntl olduunu bildiini belirten Müdür Ramazan Özdemir unlar söyledi: Rahat ve kolay olan yerde herkes çalabilir. Önemli olan imkanszlktan bir eyleri baarmaktr. Örencilerimizin baarlarna, hafta sonlar uygulanan yetitirme kursu çok faydal oldu. mkan olmayan örenciler, bu sayede hafta sonlarn ders çalarak deerlendirdiler. Bu zor artlar altnda ve yaadmz tüm olumsuzluklara ramen kendimize inandk, güvendik ve en iyisi olmay baardk.

POTANSYEL BR BAARI ADAYI

Fevzi çakmak Ortaokulunda rehberlik öretmeni Mustafa Ark, örencilerin baarsndan duyduu memnuniyeti belirtti. Baary odaklayan ve kendisini gelitirme çabasnda olan örencileri desteklemeye çaltklarna dikkati çeken Ark, örencileri snf ortamlarnda birebir takip ettiklerini aktard. Velilerle i birlii yaparak örencilere nasl davranmalar gerektiini anlattklarn belirten Ark Okulumuzda 26 örencimiz iyi puan ald. Örencilerimizin potansiyelini ortaya çkarmaya çalyoruz. Bizim için her örenci potansiyel bir baar adaydr. eklinde konutu.

Esra çukurun Türkçe Öretmeni Nimet Cemal da, okulun bütün imkanszlklarna ramen TEOGda Türkiye birincisini çkarmann kendileri için büyük gurur kayna olduunu söyledi.

Ana Sayfaya Git