MURSİ HAYKIRIŞI!

Şehadete erişen Muhammed Mursi için Diyarbakır İslami STK’ları tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasında, Mursi'nin, İslam önderlerinin göstermiş olduğu direniş halkasını canını vererek devam ettirdiği vurgulandı.

Haberler 19.06.2019 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

l Müftülüü, AK Parti l Tekilat ve Diyarbakrdaki slami Sivil Toplum Kurulular, Msrn seçilmi Cumhurbakan Muhammed Mursinin mahkeme salonunda ehid olmasna ilikin, gyabi cenaze namaz klarken, kitlesel basn açklamas da yapld.

L MÜFTÜLÜÜNÜN ORGANZASYONU

Diyarbakrn tarihi Sur ilçesinde slamn 5. Harem-i erifi olarak kabul edilen Ulu Camide klnan namaz öncesi açklama yapan l Müftüsü Yavuz Selim Karabayr, Türkiyenin her yerinde olduu gibi Diyarbakrda da Mursi için, cenaze namaz klmak amacyla bir araya geldiklerini söyledi. Karabayr, davas uruna ehit olan Mursinin davas ve hayatyla çok ciddi mesajlar verdiini ifade etti.

Daha sonra klnan cenaze namazna Vali Hasan Basri Güzelolu, l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, AK Parti Diyarbakr l Bakan Süleyman Serdar Budak, HÜDA PAR Genel Bakan yardmclar Hüseyin Ylmaz, Vedat Turgut, eyhmus Tanrkulu, HÜDA PAR l Bakan Osman Akta, HÜDA PAR stanbul l Bakan Erdal Elibüyük, Saadet Partisi l Bakan Fesih Bozan, slami sivil toplum kurulular, partililer ve vatandalar katld.

TEKBRLER GETRLEREK, SAHPLENLD

Namaz sonras ellerinde, Her zaman gönüllerimizde ve dualarmzdasn, Mektebinde ehadet olan bir milletin kaderinde esaret yoktur yazl pankartlar tayan grup, sk sk tekbir getirdi.

AK Parti l Bakan Süleyman Serdar Budak da partililer adna yapt açklamada, Mursinin kald Msr zindanlarnda direni destan yazdn belirterek, bu süreçte kendilerini en derinden yaralayan eyin slam dünyasnn suskunluu olduunu vurgulad.

Barbar Sisiye kar dur diyen tek dünya lideri Cumhurbakanmz Sayn Recep Tayyip Erdoandr. nancmzn gerei ve liderimizin dik duruuyla Msrda insan haklarnn hiçe saylmasn kabul etmedik, etmeyeceiz. Biz de Mursinin verdii onurlu mücadelenin ve ehadetinin ahidiyiz. diyen Budak, insanln, zulme direnenleri ve zulmeden zalimleri unutmayacan aktard.

KTLESEL BASIN AçIKLAMASI YAPILDI.

Gyabi cenaze namaznn ardndan basn açklamasna geçildi. Basn açklamasnda Muhammed Mursinin ehadeti kutlu olsun, Zalimler çin Yaasn Cehennem, hvana Selam Olsun yazl pankartlar açld. Katlmclar sk sk tekbir getirerek cunta rejimini ve arkasndaki uluslararas güçleri telin etti.

Basn açklamasn Diyarbakr slami STKlar adna Süleyman Nazlcan okudu. Açklamasna, Müminlerden öyle kimseler vardr ki, Allaha verdikleri söze sdk kaldlar. çlerinden bir ksm verdikleri sözü yerine getirmitir (ehit olmutur). Bir ksm da (ehit olmay) beklemektedir. Onlar, verdikleri sözü asla deitirmemilerdir. (Ahzap/23) ayetine atfta bulunarak balayan Nazlcan, katil Sisi eli ile gerçekletirilen cinayetlerin devam ettiine dikkat çekti.

Muhammed Mursinin cam kafeste görülen duruma srasnda hayatn kaybettiini hatrlatan Nazlcan, slami mücadelenin tarihi serüveninde önemli bir yere sahip olan Msrda son yllarda katil Sisi eli ile gerçekletirilen cinayetler devam ediyor. Cunta rejiminin mahkemeleri vastasyla yüzlerce mazlum ve mustazaf Msrl kardeimiz ehid olmutur. Yapt katliamlarla seleflerini geride brakan diktatör Sisi rejiminin son kurban Msrn seçilmi ilk meru Cumhurbakan Muhammed Mursi olmutur. Muhammed Mursi, cunta mahkemesinde, çelik tel çekili cam kafeste görülen duruma srasnda hayatn kaybederek ehidler kervanna katlmtr. dedi.

FRAVUNLARIN KARISINDA MUSACA DURUP TAVZ VERMEYEN MURSNN EHADETN TEBRK EDERZ

Mursinin, önceki ehid seleflerinin emanet olarak brakt slam davasna sahip çkt için Firavunlar tarafndan ehid edildiini söyleyen Nazlcan, Mazlumiyetin, direniin, davann, fedakrln sembolü haline gelen Msr direniinin son ehidi Muhammed Mursi, göstermi olduu izzetli duru ile Hasan el Bennalarn, Seyyid Kutuplarn emanet brakt davann sorumluluklarn hakkyla yerine getirip ehidler kervanna katlmtr. Cunta rejiminin yapt darbeden sonra zindana atlan ve yllarca zindanda her türlü ikenceye maruz kalmasna ramen inand davasndan zerre kadar taviz vermeyen Muhammed Mursi, daha yolun bandayken bu yolun zorluklarna katlanacan, gerekirse gözünü krpmadan cann feda edeceini açkça belirtmiti. Son nefesine kadar verdii sözü yerine getiren, Firavunlarn karsnda Musaca durup taviz vermeyen Muhammed Mursinin ehadetini tebrik ederiz. ifadelerine yer verdi.

MURS, SLAM ÖNDERLERNN GÖSTERM OLDUU DREN HALKASINI CANINI VEREREK DEVAM ETTRMTR

Nazlcan, Muhammed Mursinin firavunlara kar haykrd sözlerini hatrlatarak öyle devam etti: Zindana atld ilk günlerde zindandan ancak ehadetle çkacan bilen Muhammed Mursi, çada Firavunlara kar gösterecei direnii u sözlerle belirtmiti, Gövdemi hapsetseniz de kalbimle talayacam sizi, bundan sonra eve dönüüm olmasa da gidecek bir cennetim var. Beni belki zaferlerle gömecekler, lakin sizi ahmn ordusu devirecek. çada firavunlarn her türlü zulmüne maruz kalmasna ramen izzetli duruundan zerre kadar taviz vermeyip slam ümmetine izzetin ve direniin örnekliini gösteren Muhammed Mursi, kendisinden önce gelip slam davasnn Msr topraklarnda yaylmas için mücadele eden slam önderlerinin göstermi olduu direni halkasn cann vererek devam ettirmitir.

MURS CANINI VEREREK SLAM MÜCADELESN TAçLANDIRMITIR

Mursinin darbeci Sisinin her türlü teklifini reddettiini hatrlatan Nazlcan, Siyonistlerin ve Batl devletlerin kuklas haline gelmi Sisi yönetiminin her türlü teklifini ellerinin tersi ile itip lla ehadet, lla ehadet diyerek dünya Müslümanlarna mücadele ve direniin örnekliini göstermitir. ehid Muhammed Mursi, her ne artta olursa olsun slamn Msr topraklarnda hkim olmas için ne gerekiyorsa onun yaplmas adna her türlü çaba ve gayreti göstererek ön saflarda yer almt. Mursi, hayatn slama hizmet ile geçirmi, slami direniin her safhasnda yer alm ve en nihayetinde cann vererek slami mücadelesini taçlandrmtr. dedi.

ZULMÜ SELEFLERNDEN DEVRALAN ALçAK SS, SELEFLERN DE GEçEREK SON BRKAç YILDA YÜZLERCE MAZLUM MISIR HALKINI KATLETT

Sisi rejiminin Msr halkna yapt zulümlere deinen Nazlcan, Siyonistlerin kuklas haline gelmi Sisi rejiminin selefleri yllarca mazlum ve mustazaf Msr halkna her türlü zulmü reva gördü. Müslümanlarn önderlerini bask, tecrit ve zindanlarla korkutmaya çalt. Bunda da baarl olmaynca onlar ehid etti. Zulmü seleflerinden devralan alçak Sisi, seleflerini de geçerek son birkaç ylda yüzlerce mazlum Msr halkn katletti. Gencecik fidanlar daraaçlarnda ehid etti. Binlercesine zindanda her türlü ikence ile zulmetti. Her frsatta slami deerleri savunan Müslümanlarn varln Msr topraklarndan silmek için her türlü zulmü icra etmekten geri durmad. Bu zulümlerin sonuncusunda Msrn ilk meru Cumhurbakan olan Muhammed Mursi de ehidler kervanna katld.

Sisi ve arkasndaki er odaklarnn her defasnda unuttuklar bir hakikat vardr. Dün nasl ki Firavun ve ordusu Musa ve ordusuna galip gelemediyse bugün de Allahn izni ve inayeti ile Sisi ve ordusu Müslümanlarn ordusuna galip gelemeyecektir. Dün Firavunu Kzldenize gömen kadir-i mutlak, yarn Müslümanlarn elleri ile Sisi ve ordusunu Nile gömecektir. ifadelerine yer verdi.

FRAVUN VE AVANELER BZLER EHD ETMEKLE BTRECEKLERN ZANNEDYORLARSA KESNLKLE VE KESNLKLE YANILIYORLAR

Müslümanlarn sonuna kadar slam davas için mücadelelerini sürdürmeye devam edeceklerinin altn çizen Nazlcan, bata Muhammed Mursi olmak üzere Msr direniinde ehid olan Aziz slam ehidlerinin ehadetlerini tebrik etti:

Nazlcan, Dün idam sehpasna götürdükleri Seyyid Kutupu nasl sinelerde öldüremediyseler, bugün Muhammed Mursiyi de sinelerimizde öldüremeyecekler. Firavun ve avaneleri bizleri ehid etmekle bitireceklerini zannediyorlarsa kesinlikle ve kesinlikle yanlyorlar. Bizler ne zindana atlmakla ne de öldürülmekle biteriz. Kanmzn son damlasna kadar inandmz Aziz slam davas için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceiz.

Allahn izni ile Muhammed Mursinin ehadeti Msr topraklarnda berekete vesile olacak ve katil Sisinin sonunu getirecektir. Bata Muhammed Mursi olmak üzere Msr direniinde ehid olan Aziz slam ehidlerinin ehadetlerini bir kez daha tebrik ediyoruz. Akan bu kann katil Sisi ve destekçilerinin sonlarn getirmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. eklinde konutu.

Basn açklamasnn sonunda katlmclar ehadet parmaklarn havaya kaldrarak Mursinin daha önce farkl platformlarda dile getirdii hvann düsturu olan u sloganlar haykrd:

El Kuranu Düsturuna (Kuran bizim anayasamzdr)

Ver Resulu Zaimuna (Resul bizim liderimizdir)

Vel Cihadu Sebiluna (Cihad bizim yolumuzdur)

Vel Mevtu Fi Sebilillahi Esma Emanina (Allah yolunda ehid olmak en büyük arzumuzdur)

Allahu ayetuna (Gayemiz Allahtr)

Ana Sayfaya Git