Muşlu aileler direniyor

Muşlu aileler dağa götürülen evlatlarına kavuşma umuduyla yaşıyor

Haberler 26.10.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Mulu aileler, terör örgütü PKK tarafndan daa götürülen çocuklarna kavuacaklar günün hayaliyle yayor.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eyleminin ardndan Muta da 2 ailenin HDP l Bakanl binas önündeki evlat nöbetine katlm günden güne artt.

Eylem yapan aile says 12ye yükselirken, anne ve babalar evlatlarna kavuma ümidiyle 7 Nisandan bu yana haftada bir gün HDP il binas önünde kararllkla bekleyiini sürdürüyor.

Eylemde terör örgütü PKKya tepkilerini dile getiren aileler, çocuklarna da seslerini duyurmaya çalyor.

Yllardr görmedikleri evlatlarnn yolunu gözleyen terör maduru aileler, çocuklarna güvenlik güçlerine teslim olmalar çarsnda bulunuyor.

6 YILDIR HASRET çEKYORUM

Anne Naciye Sönmez Yldz, olu Osmann 6 yl önce Bitlisin Tatvan ilçesinde okurken kandrlarak, daa götürüldüünü söyledi.

Olunun 15 yandayken kandrldn dile getiren Yldz, Onu kandrdlar. Örgütün onu götürdüünü biliyorum ama imdi nerededir bilmiyorum. Kendisiyle konuamyoruz. 6 yldr hasret çekiyorum. Olum neredeyse gelsin. Kimin çocuu gitmise gelsin. Türkiye ve devletimiz gereken destei veriyor. dedi.

GELMEN BEKLYORUZ

Tekirdan çorlu ilçesinde 2013te kaybolan ve kendisinden bir daha haber alnamayan kardei için eylem yapan Malazgirtli Mustafa Gören ise televizyonda baz ailelerin evlatlarna kavutuunu görünce eyleme katlmaya karar verdiini anlatt.

Gören, babasnn vefat ettiini, annesinin yal olduunu belirterek, yaadklar üzüntüyü paylat.

Kardeine güvenlik güçlerine teslim olmas çars yapan Gören, öyle konutu:

Menderes lütfen annen için gel. Eer sesimizi duyuyorsan bekleme. Yeter ki o örgütten ve o beladan kurtulun gelin. Dayanamyoruz, uyuyamyoruz, ne yiyor ne içiyoruz. Sesimi duyuyorsan hiç çekinmeden gel. Gelmeni bekliyoruz.

OLUMU STYORUM

Anne Pnar Aslan da 6 yl önce 12 yandayken daa götürülen olundan bugüne kadar haber alamadklarn ifade etti.

Sabah okula gönderdii olunun bir daha eve dönmediini dile getiren Aslan, Olumu istiyorum. Olum korkma, kaç onlarn içinden gel. çok üzülüyoruz, uyuyamyoruz, yemek yiyemiyoruz. Perian olduk. Herkes seni bekliyor. Bamz yasta koyamyoruz. Sesimize kulak verip gelmeni istiyoruz. Neredeysen gel, devlete teslim ol. diye konutu.

Ana Sayfaya Git