"Müslümanların kaderi yurtlarından çıkarılmak ve katledilmek olmamalıdır!"

DÜ öğrencileri tarafından Arakan’da yaşanan vahşeti konu alan fotoğraf sergisini ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu, Müslümanların kaderinin yurtlarından çıkarılmak ve katledilmek olmaması gerektiğini söyledi.

Haberler 01.11.2017 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan eyhmus Tanrkulu, Dicle Üniversitesi Bilgi ve Erdem Örenci Platformu tarafndan lahiyat Fakültesinde açlm olan Arakanda yaanan vaheti konu alan fotoraf sergisini ziyaret etti.

Sergiyi düzenleyen örenciler tarafndan karlanan Tanrkuluna, il yönetimi de elik etti. Sergideki resimleri inceleyen Tanrkulu, örencileri yapm olduklar çalmadan dolay tebrik etti.

Daha sonra fotoraf sersiyle ilgili açklamalarda bulunan Tanrkulu, Müslümanlarn kaderinin yurtlarndan çkarlmak ve katledilmek olmamas gerektiini söyledi.

Bata slam birlii Tekilat (T) ve Birlemi Milletlerin (BM) katliamlara kar sessizliine tepki gösteren Tanrkulu, slam ülkeleri idarecilerinin aralarndaki ihtilaflar bir kenara brakp, yeryüzünün mazlum ve mustazaflarna sahip çkmalar gerektiinin altn çizdi.

Tanrkulu, Öncelikle mazlum ve mustazaf Arakan halknn yaam olduu bu mazlumiyeti ve maduriyeti dile getirmek ve kamuoyu oluturmak için fotoraf sergisi açan Bilgi Erdem ve Bilge Gençlik Kulüplerinin yöneticilerini tebrik ediyorum. Gönül isterdi ki gerçekten vicdanlar karalayan, vicdan sahiplerini derinden üzen bir fotoraf sergisi deil de biraz daha gönlümüzü açacak, bizi sevindirecek faaliyetlerin yaplmasdr. Fotoraflar inceledik. Vicdan sahibi kiileri gerçekten yaralayan fotoraflar. Daha önce Suriye, Irak ve Filistindeki mazlum ve mustazaflarla ilgili resim sergileri yaplmt. Yeryüzündeki Müslümanlarn kaderi artk yurtlarndan çkarlmak ve katledilmek olmamaldr. Buna dur denilmesi gerekiyor. Müslümanlarn da bunu görerek en azndan bütün ihtilaflar bir taraf brak devlet çkarlarn, ulusal ve mezhep çkarlarn bir taraf brakp adalet ekseninde bu sorunlar çözmesi gerekiyor. dedi.

Tnin bu mazlum ve mustazaflara sahip çkmamas gerçekten insan üzen bir husustur

slam birlii Tekilatnn (T) katliamlara kar sessizliine tepki gösteren Tanrkulu, Asl önemli olan husus udur; slam birlii Tekilatnn bu kadar zulümler yaplrken bunlara sahip çkmamas, sessiz kalmasdr. slam Ordusunun kurulduunu aylar önce ilan eden slam birlii Tekilatnn bu mazlum ve mustazaflara sahip çkmamas gerçekten insan üzen bir husustur. ifadelerini kulland.

Birlemi Milletlere üye olan slam ülkelerinin idarecileri niçin sessiz kalmaktadr?

Birlemi Milletler de böyle bir durumda yüzbinlerce insann katledildii ve yurtlarndan çkarld olaya müdahale etmeyecekse neye müdahale edecektir? diye soran Tanrkulu, sözlerine öyle devam etti:

Birlemi Milletler niye vardr? Birlemi Milletler niçin varlk nedeninden birisini yerine getirmiyor da bu Budist çetelerin Müslümanlar katletmesine sessiz kalyor. Birlemi Milletlere üye olan slam ülkelerinin idarecileri niçin sessiz kalmaktadr? Bunlar kamuoyu sormaktadr ve bunun hesabn yeri zaman geldiinde sormasn bilecektir.

Kardelerimize yardm için maddi ve manevi olarak bir seferberlik balatmamz gerekiyor

Arakanda katliama maruz kalan Müslümanlara ulatrlmak üzere balatlan yardm kampanyalarn desteklediklerini söyleyen Tanrkulu, Bizler siyasi partiler olarak, sivil toplum kurulular olarak elimizden gelen ne varsa bunu yapmamz lazm. Düzenlenen yardm kampanyasna bütün halkmz davet ediyoruz. Bu kardelerimize yardm için maddi ve manevi olarak bir seferberlik balatmamz gerekiyor. Bu konuda duyarl olan ve çaba sarf eden duyarl Müslüman kardelerimize teekkür ediyorum. (LKHA)

Ana Sayfaya Git