Muş'ta FETÖ/PDY soruşturması

Muş'ta, gerçekleşmeyen projeyi usulsüz müfettiş raporuyla gerçekleştirilmiş gibi gösterdikleri ileri sürülen ikisi Milli Eğitim Müfettişi 4 kişi tutuklandı.

Haberler 17.01.2017 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik soruturma kapsamnda ikisi Milli Eitim Müfettii 4 kii tutukland.

Valilikten yaplan açklamada, Emniyet Müdürlüü ekiplerince FETÖ/PDY silahl terör örgütüne yönelik çalma yürütüldüü bildirildi.

FETÖ OPERASYONU

Açklamada, 06 Ocak ve 13 Ocak 2017 tarihlerinde FETÖ/PDY silahl terör örgütüne yönelik yaplan çalmalarda, Hazineye ait arazinin okul ve spor tesisleri yaplmak art ile tahsis edilmesi ve gerçeklemeyen projeyi usulsüz müfetti raporu ile gerçekletirilmi gibi göstermek suretiyle arazinin üzerindeki erhin usule aykr ekilde kaldrlarak, Bank Asyadan tapu ipotei karl kredi kullanlmas ile ilgili olarak 2 Milli Eitim Müfettii, 2 FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir irket üyesi tutuklanmtr. ifadelerine yer verildi.

PKK LE BRL

Soruturma kapsamnda bir öretmenin adli kontrol artyla serbest brakldna yer verilen açklamada, üç kamu görevlisinin serbest brakld, FETÖ/PDYye ait el konulan okullardaki iki yönetici hakknda ise yakalama karar çkarld kaydedildi.

Bu arada, sosyal paylam sitelerinden, 6 Ocakta Bulank ilçesinde düzenlenen Teröre Hayr Yürüyüüne ait görüntülere hakaret içerikli, halk kin ve nefrete sürükleyecek, PKK/KCK terör örgütü propagandas içeren yorumlar yaptklar iddiasyla gözaltna alnan iki kiiden birinin tutukland bildirildi.

Ana Sayfaya Git