Mütercimler'e suç duyurusu!

Eğitim-Bir-Sen, bir televizyon programında imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirdi.

Haberler 10.09.2020 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sendikadan yaplan açklamada, ahlaki deerlerle ve toplumsal normlarla badamayan sahtekarlk, taciz ve tecavüz gibi suçlar ileyen ahlakszlar üzerinden kurumlar ypratmaya yönelik kara propaganda çabalarnn büyük bir hakszlk olduu belirtildi.

Bu gelimeleri, içinde tad art niyetini ifa etmek ve frsat olarak görmenin de büyük bir ahlaksz olduu kaydedilen açklamada, kiilii bozuk ve ahlaksz bir bireyin, toplumun her katman, ksm ve yerinde olabildii vurguland.

Erol Mütercimlerin imam hatiplilere yönelik sözlerine yer verilen açklamada, unlar kaydedildi:

Bir tek ahlaksz üzerinden okullarmz, kurumlarmz, camialar yaftalamas aymazlk ve büyük bir terbiyesizliktir. Hiç kimse, hele hele belli bir mevkiyi igal eden ve mansp sahibi biri, milyonlarn gözünün içine baka baka toplumsal vicdan yaralayacak ekilde okullarmz suç mahalliymi gibi ilan etme hakkna sahip deildir. Bir kepazelik üzerinden kiisel tacizden kurumsal tacize geçi yapma hadsizliine asla müsamaha gösterilmemelidir.

Bireysel ahlak yoksunluunun istenmeyen tezahürleri olarak okullarmzda, kurumlarmzda, sosyal hayatmzda görülen taciz veya istismar vakalarnn, toplumsal sorumlulukla badamayan, ifade özgürlüünü iftira özgürlüüyle kartranlarca keyfi bir fütursuzlukla suçlunun dnda herkesi suçlayan bir edayla ilenmesi kabul edilemez.

- Ahlaksz, hangi posta bürünmü olursa olsun mutlaka cezalandrlmaldr

Kötülüün anormal ve ahlakszln günah olduuna dikkat çekilen açklamada, u ifadeler yer ald:

Ahlaksz hangi posta bürünmü olursa olsun mutlaka cezalandrlmaldr. Sahtekar birisinin oynad oyun ortaya çknca içinde bulunduu yapya ne kadar uzak olduu çok net bir biçimde anlalmaktadr. Ancak kiilerin yaptklar kötülükler bütün bir camiaya mal edilmemeli. Evrensel bir ahlaki ve hukuki düstur olan suçun ahsilii prensibi çerçevesinde ahlakszlk kurumsal yaftalamaya dönütürülmemeli, kurumsal itibar suikastna teebbüs edilmemelidir.

Tecavüzcüyü, tacizciyi, kiiliine bakmak yerine kimliine göre deerlendirip kendi görüüne yaknsa savunmaya, aklamaya ancak farkl bir ideolojiye sahipse canla bala saldrmaya kalkanlar, en az suçlu kadar ahlakszdr. Kategorik düünmek hakszlk, kurumlara itibar suikast düzenlemek de ahlakszlktr.

Açklamada, sendikann Erol Mütercimler hakknda suç duyurusunda bulunduu kaydedildi.

Ana Sayfaya Git