Nakit Parayla Kaybolun!

Erzurum'da FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 15 yıl hapse mahkum edilen örgütün sözde "avukat ünitesinden sorumlu il imamı" eski öğretmen Hasan Aslan'ın örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'taki yazışmalarında çarpıcı detaylar ortaya çıktı

Haberler 31.08.2018 - 09:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erzurumda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmas (FETÖ/PDY) üyesi ve yöneticisi olduu gerekçesiyle yargland davada 15 yl hapse çarptrlan örgütün sözde avukat ünitesinden sorumlu il imam eski öretmen Hasan Aslann ByLock görümelerinde, örgüt mensuplarna vakf mallarn satp nakde çevirip gözden kaybolmas talimat verdii belirlendi.

Erzurum 2. Ar Ceza Mahkemesinde görülen davada FETÖ/PDY üyesi ve yöneticisi olduu için 15 yl hapse çarptrlan tutuklu sank Hasan Aslann örgütün gizli haberleme sistemi ByLock program araclyla örgüt mensuplaryla yapt görümeler ortaya çkt.

Örgütün sözde avukat ünitesinden sorumlu il imam eski öretmen Aslann ByLock görümelerine ilikin hazrlanan Tespit ve Deerlendirme Tutananda, Aslann 600001 kullanc adyla ByLock programn 8 Kasm 2014 ila 19 ubat 2016 tarihleri arasnda kulland aktarld.

Tutanakta programdan 298 mesaj ve 331 mail gönderdii, 568 mesaj ve 106 mail ald bildirilen Aslana program üzerinden 125 arama geldii, bu kiinin de 32 arama yapt kaydedildi.

Aslann ByLock programnda reisler, ekip 1, koordinasyon, av ve dershane adyla 5 grup kurduu ve bölge, ada, BRM, avukat gibi isimlerle de kurulan 19 gruba katld anlatlan tutanakta sann ByLock yazmalarnda, genel olarak toplantlarn ve programlarn durumu, toplantlara kimlerin katlaca, Erzurum dndaki illerde yaplacak etkinliklerin ayarlanmas gibi konular tespit edildii belirtildi.

Aslann örgüt mensuplar ile yapt çarpc görümelere de yer verilen tutanakta, sann A.O.. ile yaplan görümesinde, Abiler Gaziantep merkezdeki derneklere savclk karar ile baskna geldiler. 2010 dahil 2015e kadar alnan proje evraklarnn bir nüshasn aldlar. Dier yerlerde de bu ekilde gelebilirler. dediine iaret edildi.

- Ekonomik kayp çok, acil formül lazm

A.O.nin de görümede FETÖnün Erzurumda kapatlan Özel ifa Hastanesine ilikin Aslana ifa ile ilgili sknt var. Ruhsat yenilememiler. Ne yaplr, dare Mahkemesi mi bakar. Ekonomik kayp çok, acil formül lazm. Baka yerlere soralm. Sava Beyin ByLog var m? Ekle, ona yazdm seni arar. çok çok çok önemli ve acil. eklinde ifadeler kulland tutanaa geçti.

Tutanaktaki Aslann görümelerinde örgütün özellikle mal ve para kaçrmak için yapt usulsüzlükler de gözler önüne serildi.

Aslan, ByLockta A.O.. ile yapt bir baka yazmada ise u ifadeleri kulland:

Kesinlikle vakflarn bünyesinde burs alan, ba yapan gibi durumlar olmasn, bu kaytlar tutmak mecburiyetinde deiliz. Karar defterinde baçlarn ismi varsa karar defterinin su bast, tanrken kayboldu gibi ifadelerle yok edip yeni karar defteri almak gerekir. Vakf yönetiminde skntl isimler istifa etsin, yerine çounluk kararyla yeni isimler alalm. Vakfn hesabnda kesinlikle nakit para tutmayn, olas bir kayyum meselesinde kayyuma elimizle para teslim etmeyelim.

- Vakf mallarn satp yurt dndaki kurumlara balayn

Aslann ayn görümede A.O.ye Vakflar mallarndan satlabilenleri satp nakde çevirerek yurt dndaki kurumlara, vakflara, kiilere bata bulunsun. Vakf senedinde faaliyetlere uygun her yere ba yapabilir diyor. En kötü ihtimalle birisi paray alsn kaybolsun. dedii de kayt altna alnd.

Tutanakta, Aslann satlan vakf mallarndan elde edilen parann yurt dna kaçrlmas için de u önerilerde bulunduu aktarld:

Yurt dnda akademisyen, lisans, yüksek lisans gibi örencilere aylk 3 bin ya da 5 bin dolar eklinde yllk yaptrlabilir. Afrikadaki arkadalara gönderilebilir. En son ihtimal elden çkarmayacamz mallar kendi üniversitelerimize balayarak (burada vergi domaz) bu ve benzeri burs çalmalaryla paralar eritilebilir. Vakftaki evraklarla alakal Türkiyede adliyeleri her yl ocak aynda su basar, tutanak tutulur, evraklar imha edilir. Vakflarn tüm gayri menkulleri tespit edilerek Vakflar Genel Müdürlüünde kaytldr, bakmak gerekiyor. Olmayanlar kayt altna alnrken mevcutlar yetki belgesi alnarak satlabilecekler satlmal.

Tutuklu sank Aslann A.O.ye gönderdii mesajlarda ayrca Abi Erzincanda gözalt karar olanlardan biri, yap ile alakal farkl ifade vermi. Bir de abi operasyondan haberimiz olduunu aça çkarm olduk. Oradan bir daha zor haber alrz. dedii anlald.

Hasan Aslann ayn kii ile yapt bir baka konuma da adli hakim ve savclar konusunda deerlendirmelerde bulunduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git