Namlulara yerli dokunuş

ASELSAN'ın başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede hizmet veren "Uzaktan Komutalı Silah Sistemi" ailesinin hedefi bulmasında kritik önemde olan ve daha önce yurt dışından temin edilen "nişangah kalibrasyon adaptörü" yerli olarak üretildi.

Haberler 29.01.2018 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Uzun yllar Almanyada makine sektöründe çalan Mustafa ve Necati Yal kardelerin edindikleri tecrübeyi, bilgi birikimini, çalma ilkelerini ve i disiplinini 1994te Türkiyeye tamasyla faaliyete balayan Yamaksan, çorum Organize Sanayi Bölgesinde yüksek kalitede talal imalat yapyor ve bir dizi proje yürütüyor.

Avrupa ve Amerika ktasnda 10dan fazla ülkeye yönelik üretim yapan irket, ürünlerinin yüzde 90dan fazlasn ihraç ediyor.

irketin ihracatn gerçekletirdii ürünler arasnda alter, makine, türbin, demir ve çelik, takm tezgah, rayl ve otomotiv grubu parçalar yer alyor.

Müteri ve proje çeitlilii dolaysyla çeitli ham maddelerle çalan ve bu konuda ciddi bir birikim salayan irket, müterilerinden gelen talep dorultusunda sac metal ve kaynak teknolojisine yatrm yapmaya hazrlanyor.

- DAHA EKONOMK VE FONKSYONEL

Savunma sanayisi için roket, taret, silah kulesi parçalar gibi çeitli ürünler ortaya koyan Yamaksann, en fazla dikkati çeken ürünü niangah kalibrasyon adaptörü olarak öne çkt.

Söz konusu ürün, ASELSANn 15 ülkede kullanlan Uzaktan Komutal Silah Sistemi ailesinin hedefi bulmasnda kritik öneme sahip bulunuyor. Sistem, askeri personelin zrhl araç içinden çkmadan kuledeki silah sistemini kullanmasna olanak salyor.

Yerli olarak üretilen niangah kalibrasyon adaptöründen, operasyonel kullanm öncesinde silah sisteminin kalibrasyonunda yararlanlyor.

- DAHA FAZLASINI YAPABLRZ

Yamaksan Üst Yöneticisi Fatih Yal, savunma sanayisinde faaliyette bulunmak için sabr ve fedakarlk gerektiine iaret etti.

Yal, 2014te firmalarn ziyaret eden dönemin Milli Savunma Bakan smet Ylmaz ile sektöre girme konusunda heyecanlarn paylatklarn belirterek, sonrasnda da gerekli hazrlklar yürüttüklerini, savunma sanayisinde faaliyet gösteren firmalarla temas kurup neler yapabileceklerini paylatklarn ifade etti.

Zamanla baz projeler için davetler aldklarna deinen Yal, Mühendislik kabiliyetlerimizi gördüklerinde bir eyler baarabileceimize inandlar ve bize frsat verdiler. Bu frsatn kymetini bilip daha fazlasn yapmaya çaltk. Bu ülke insan, sanayisi birçok eyi yapabilecek durumda. Belki kurumsal, prensip, disiplin tarafmz biraz zayf. KOBler olarak bu tarafmz gelitirebilirsek çok daha fazlasn yapabiliriz. dedi.

Yal, yürüttükleri çalmalar sonunda ortaya koyduklar ürünler için bir patent aldklarn, 4 patent bavurular bulunduunu, bunlardan 3ünün de savunma sanayisine yönelik olduunu bildirdi.

Ana Sayfaya Git