Nasıl bir üçkağıt?

Sahte engelli raporu düzenleyerek, ÖTV'siz motorlu araç satın alarak vurgun yapan 9 kişi gözaltına alındı. Çok sayıda araca el konuldu.

Haberler 11.01.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesinde Özel Tüketim Vergisinden (ÖTV) muaf tutulmak için sahte engelli raporuyla motorlu araç satn alarak haksz kazanç saladklar belirlenen 9 üpheli hakknda ilem balatld bildirildi.

SAHTE ENGELL RPORU

Valilikten yaplan açklamada, Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn talimatyla l Jandarma Komutanl Kaçakçlk ve Organize Suçlarla ube Müdürlüü ve lçe Jandarma Komutanlnca müterek olarak yürütülen soruturmada, Elazdan alnan sahte engelli raporlarna istinaden, devletten maddi gerçee aykr olarak aylk ücret aldklar tespit edilen 10 üphelinin nitelikli dolandrclk ve resmi belgede sahtecilik suçlamasyla 15 Haziran 2017de tutukland anmsatld.

YÜRÜTÜLEN SORUTURMA

Soruturmann devamnda Ergani ilçesinde oturan 470 engelli rapor sahibi ahslardan ÖTVden muaf tutulmak suretiyle motorlu araç satn alan kiilerin durumlarnn ilgili kurum ve kurulularla koordineli olarak aratrld kaydedilen açklamada, aratrmada 4 ayr sahte engelli raporuyla devletin zarara uratldnn tespit edildii bildirildi.

Ergani Cumhuriyet Basavclnn talimatyla suç ilemek amacyla örgüt kurmak, nitelikli dolandrclk ve resmi belgede sahtecilik iddiasyla sahte engelli raporu alarak haksz kazanç salayan ve devleti zarara uratan 9 üpheli hakknda 9 Ocakta 5271 sayl CMKnn 90 ve 91. maddeleri kapsamnda ilem balatld aktarlan açklamada, ÖTVden muaf tutularak satn alnan 4 araca da el konulduu belirtildi.

Ana Sayfaya Git