Nasıranlı'da itiraz etti!

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Kayapınar İlçe Başkanlığı, HDP’den İlçe Belediye Başkanı Seçilen Keziban Yılmaz’ın Diyarbakır Barosu’ndan istifa etmediği gerekçesiyle yaptıkları itirazın sonucunu bekliyor.

Haberler 22.04.2019 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Kayapnar lçe Bakan Servet Can tarafndan 13 Nisanda YSK Bakanlna sunulmak üzere dilekçe verildi. Can, HDPli Ylmazn Diyarbakr Barosu Yönetim Kurulu Üyesi olduu ve 1 Aralk 2018 tarihine kadar istifa etmesi gerekirken bu tarihten sonra alnan Baro Yönetim Kurulu kararlarnda imzas olduu ve süresinde istifa etmediinin anlaldn kaydetti.

BARO GÖREVN GEREKçE GÖSTERYOR

Can tarafndan yaplan bavuruda Ylmazn Diyarbakr Barosundan 1 Aralk 2018de istifa etmedii gerekçesiyle mazbatasnn iptal edilmesi ve en yüksek ikinci oyu alan AK Parti aday Cevdet Nasranlya mazbata verilmesi istendi.

bavuruda 1963te Adalet Partisi adaynn stanbul Büyükehir Belediyesi Bakanln kazanmasna ramen zamannda istifa etmedii gerekçe gösterilerek CHP tarafndan itirazda bulunulduu, itiraz sonucunda stanbulda ikinci olan parti CHPnin adayna mazbata verildii hatrlatld.

Ana Sayfaya Git