Nasıl Bir Senaryo!

Diyarbakır'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmada tutuklanan dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı albay Yalçın hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 15 yıla hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı

Haberler 18.02.2018 - 11:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Fetullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasna (FETÖ/PDY) yönelik soruturma kapsamnda tutuklanan, dönemin Bolu 2. Komando Tugay Komutanl Kurmay Bakan albay Murat Yalçn hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla hapis cezas talebiyle dava açld.

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca terör örgütünde yönetici konumunda bulunan baz zanllarn kamu kurum ve kurulularda çalan örgüt mensuplarn büfe, market veya umuma açk ankesörlü telefon hatlarndan arayarak, örgütsel talimat verdikleri iddiasyla balatlan soruturma devam ediyor.

Soruturma kapsamnda tutuklu sank Yalçn hakknda hazrlanan iddianame, 5. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, FETÖ/PDYnin kuruluu, yaplanmas, paralel devlet kurma çabalar, mali yaplanmas ve örgütün haberlemede kulland yöntemler hakknda detayl bilgiye yer verildi.

- Kontörüm bitti bahanesiyle vatandan telefonundan görüülmü

ddianamede, FETÖnün mahrem yaplanmas soruturmas kapsamnda bilgi veren, örgütte Burhan ve Serdar kod adlarn kullanan sanklarn ifadelerine de yer verildi.

Örgütte Burhan kod adn kullanan kii, iddianameye yansyan ifadesinde unlar kaydetti:

Halktan Kontörüm bitti, telefonunu verebilir misin? denilerek telefon isteniyor, numara gizleniyor ve örenci aranyordu. lerleyen zamanlarda bu kiilerin PKKl olabilecei düünülerek bu yöntemden vazgeçildi.

Serdar kod adl kii ise birbirlerini aramak istediklerinde kamuya açk kontörlü telefonlardan haberletiklerini belirtti.

ddianamede, Örgüt üyelerince umuma açk büfe, market ve kafe gibi yerlerde ticari amaçl telefonlardan arama yaplmas terör örgütü içerisinde gizli bir haberleme sistemi. Örgütün bu yöntemle iletiim kurduu askerler tespit edildi. deerlendirmesinde bulunuldu.

- Diyarbakrda 16 sabit hattan haberlemiler

Umuma açk 16 sabit hat için 4. Sulh Ceza Hakimliince alnan karar dorultusunda HTS kaytlarna ilikin rapor hazrland bildirilen iddianamede, örgüt yöneticilerinin kentte görev yapan çok sayda askerle bu yöntemle irtibat kurduklar, örgütsel toplantlara davet ettikleri, çeitli talimatlar verdiklerinin tespit edildii anlatld.

ddianamede tutuklu sank Yalçnn hakknda çkarlan HTS inceleme ve tespit tutanana göre, sann Kayapnar ilçesinde bulunan bir büfedeki sabit hattan, soruturmada yer alan 13 asker tarafndan arand vurguland.

ddianamenin deerlendirme ksmnda, bu bilgiler paylald:

Yalçn her ne kadar terör örgütü FETÖ/PDY ile balantsnn olmadn beyan etse de bu savunmasnn kendisini suçtan kurtarmaya yönelik bir savunma olduu deerlendirilmitir. Son derece gizli haberleme yöntemleri kullanan ve askeri mensuplarnn gizliliine önem veren örgütün bu yöntemle üpheliyle irtibat kurduu tespit edilmitir.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Murat Yalçn hakknda silahl terör örgütüne üye olmak suçundan 7,5 yldan 15 yla hapis cezas isteniyor.

Yalçn, Diyarbakr merkezli FETÖ/PDY soruturmas kapsamnda 7 Aralk 2017de gözaltna alnm, 21 Aralk 2017de çkarld mahkemece tutuklanmt.

Ana Sayfaya Git